Economia 17/03/2016

L'Ajuntament de Barcelona celebra la sentència que tomba la concessió a Agbar del subministrament d'aigua

La tinent d'alcalde Janet Sanz diu que la resolució judicial és un "punt d'inflexió" per començar a treballar en un model de gestió pública

Acn
2 min
Agbar va recordar ahir que la sentència no és ferma i el servei d’abastiment no es veurà afectat.

BarcelonaL'Àrea Metropolitana de Barcelona no recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declara nul·la la creació de l'empresa mixta que gestiona el subministrament de l'aigua a Barcelona i una vintena de municipis del voltant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'AMB té una participació 15% en aquesta companyia, de la qual Aigües de Barcelona (Agbar) té un 70% i Criteria el 15% restant. La vicepresidenta de l'AMB i tinenta d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que s'ha encarregat una anàlisi jurídica de la situació i ha dit que la sentència suposa un "punt d'inflexió" per poder començar a treballar "en una proposta de gestió pública de l'aigua".

"No ens quedarem de braços creuats esperant que el Tribunal Suprem faci una sentència ferma", ha assegurat Sanz, sinó que l'AMB "començarà ja a treballar" per plantejar un model per gestionar públicament l'aigua. "S'ha d'acabar de veure si se'n faria càrrec l'AMB o alguns ajuntaments poden recuperar aquesta competència", ha apuntat en declaracions als mitjans.

Sanz ha recordat que ella, com a regidora a l'oposició de l'Ajuntament del grup d'Iniciativa, ja va votar en contra de la constitució de l'empresa mixta el 2012. Per la tinenta d'alcaldia, la sentència "confirma els dubtes que s'havien posat sobre al taula sobre l'empresa mixta", la constitució de la qual es va fer de forma "il·legal".

La vicepresidenta de l'AMB ha donat un missatge de tranquil·litat a la població, en el sentit que el servei es continuarà donant "sense cap tipus de problema". En canvi, és una "bona notícia que s'obri una porta cap a la gestió pública de l'aigua".

Precisament aquest dijous hi havia una comissió informativa de medi ambient a l'AMB, en què s'havien de tractar alguns punts relacionats amb el pla d'inversions de l'empresa mixta. Aquestes temes, però, finalment s'han retirat de l'ordre del dia atès que l'ens no vol aprovar res mentre s'està fent l'anàlisi jurídica de la sentència emesa del TSJC, ha explicat Sanz.

Agbar, per la seva part, ja ha anunciat que sí que recorrerà la sentència i té 10 dies per fer-ho.

stats