Economia 20/07/2017

L'autòpsia confirma que Blesa es va suïcidar

La investigació conclou que ell mateix es va disparar al pit amb un rifle de la seva propietat

Ara / Agències
2 min
El trasllat del cadàver de Blesa al tanatori de Còrdova

Madrid / CòrdovaL'autòpsia practicada al cadàver de l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, confirma que es va suïcidar. Així ho han confirmat diferents fonts de la investigació a l'agència Efe. Així, s'ha determinat definitivament que va ser ell mateix el que es va disparar al pit amb un rifle de la seva propietat, que no hi ha evidències de lluita o defensa i que la posició de la ferida apunta a un tret intencionat.

El cos sense vida de Blesa ja ha sortit de les dependències de l'Institut Anatòmic Forense de Còrdova i ha arribat al tanatori de Las Quemadas de Còrdova, on hi ha familiars i amics del difunt a l'espera que el cadàver sigui incinerat.

Ferraris, caviar, safaris i preferents: Miguel Blesa, el banquer de l'Espanya del boom

L'expresident de Caja Madrid va ser trobat mort aquest dimecres en una finca d'aquesta ciutat andalusa. Al costat del seu cos s'hi va trobar l'arma amb què finalment l'autòpsia ha determinat que ell mateix es va disparar al pit.

Blesa, que va treballar com a assessor fiscal i expert tributari durant deu anys, va arribar al capdavant de Caja Madrid l'any 1996 gràcies a José María Aznar. Es van conèixer a mitjans dels anys 70, quan preparaven junts les oposicions a inspectors d'Hisenda. El dirigent popular es va erigir en president del govern el març del 1996. Sis mesos després, Blesa va ser nomenat president de Caja Madrid, un càrrec que va ocupar fins al 2010.

"Miguel Blesa és Rita Barberá"

Segons recull aquest dimecres Europa Press, Fermín Gallardo, adminsitrador de la finca cordovesa Puerto del Toro de Villanueva del Rey, on va ser trobat el cos de Blesa, ha assegurat que va ser la pressió social la que va provocar el suïcidi de l'exbanquer, i va equiparar els fets amb les causes de la mort de Rita Barberá.

"Miguel Blesa és Rita Barberá: la pressió es va carregar la Rita i s'ha carregat Miguel Blesa", ha apuntat Gallardo a la porta de l'Institut de Medicina Legal de Còrdova.

Gallardo ha defensat que l'expresident de Caja Madrid ja va estar dues vegades a presó pel cas de les targetes 'black' , al qual fins i tot ha tret importància perquè ha assegurat que "en tenen tots els bancs i n'han tingut tots els partits".

Preguntat pel comportament de Blesa dels darrers dies, Gallardo ha explicat que "quan va arribar va anar a dormir, i al matí li va dir a Rafa Alcaide (coadministrador de la finca) que agafés el telèfon de la seva dona per si li havia de trucar".

stats