Economia 29/10/2012

L'eix Rajoy-Monti torna a escena

El president espanyol rep avui el primer ministre italià i certificaran el seu front comú davant Merkel

Ignasi Pujol
1 min
ALIANÇA DE CONVENIÈNCIA
 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre italià, Mario Monti, el 5 d'octubre a Malta. Avui es retrobaran a la Moncloa, acompanyats dels ministres d'Afers Estrangers, Interior i Indústria dels dos països.

BarcelonaMariano Rajoy i Mario Monti tornaran a escenificar avui la seva aliança per revifar les economies perifèriques de la zona euro. El president espanyol rebrà el primer ministre italià a la Moncloa i junts presidiran la XVII Cimera bilateral entre Espanya i Itàlia, una trobada acordada el 2 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquell dia Monti ja va visitar la Moncloa i des d'allà va escoltar el missatge que el president del Banc Central Europeu (BCE), el seu compatriota Mario Draghi, els va adreçar a ell i a Rajoy: si volien que l'organisme emissor alleugerís la pressió sobre el deute d'Itàlia i Espanya −com feia setmanes que demanaven insistentment−, els dos governs havien de demanar l'auxili corresponent al fons de rescat europeu.

Va ser el preludi de l'anunci que Draghi faria un mes més tard: un programa de compra de deute sobirà dels països amb problemes al mercat secundari, sempre que s'acollissin al rescat europeu.

Podeu llegir la crònica a l'ARA Premium.

stats