Economia 14/05/2019

Liberbank i Unicaja trenquen les negociacions sobre la seva fusió

La lluita pel poder frustra la creació de la que hauria sigut la sisena entitat d'Espanya

Ara
1 min
Liberbank ha anunciat la decisió a la CNMV.

BarcelonaUnicaja i Liberbank han trencat les negociacions sobre la seva fusió per mirar de crear la que hauria sigut la sisena entitat d'Espanya per actius. La lluita que s'ha desfermat pel repartiment del poder ha espatllat l'operació, que va iniciar-se fa uns mesos.

"S'informa que no s'ha assolit un acord pel que fa a l'eventual repartiment accionarial en la nova entitat, raó per la qual el consell d'administració de Liberbank ha decidit per unanimitat donar per finalitzats els contactes", ha informat aquest banc a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Liberbank pretenia tenir entre un 45% i un 43% de l'entitat resultant, però Unicaja només acceptava rebaixar la seva posició inicial del 60% al 58%. El retard a l'hora d'arribar a un acord ja havia impacientat el Banc Central Europeu, que promou aquest tipus d'operacions per aconseguir bancs més sòlids en un moment de tipus d'interès en mínims històrics i, per tant, molt difícil per a les entitats financeres.

Els experts afirmen que el repartiment del poder (i especialment la renúncia a tenir-ne) és la primera de les raons que trunquen les fusions en tots els sectors empresarials.

stats