Economia 02/05/2019

La licitació d'obra pública a Catalunya es desaccelera

Els projectes dels ajuntaments baixen un 5% per les municipals

Xavier Grau
1 min
.

BarcelonaL'obra pública a Catalunya mostra signes de desacceleració aquest 2019, segons la Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC). Durant el primer trimestre de l'any, la licitació d'obra pública ha sigut inferior a la dels dos trimestres precedents.

Tot i això, si es compara el primer trimestre d'aquest any amb el mateix període de l'any passat, la licitació total d'obra pública ha augmentat un 19%.

L'import de les obres licitades durant el primer trimestre d'enguany és de 462 milions d'euros, per sota dels 478 milions del quart trimestre del 2018 i els 496 milions del tercer trimestre. I la xifra és molt inferior a la mitjana trimestrals dels últims 20 anys, que s'enfila a 940 milions d'euros. Per a la CCOC, el baix volum de licitació agreuja el dèficit crònic d'infraestructures a Catalunya.

L'administració local, que és la que té més pes, amb un 50% del total d'obra licitada, ha rebaixat l'import de les obres un 5%, fins als 232 milions d'euros, cosa que s'atribueix a la fi del cicle electoral (les eleccions locals són el 26 de maig).

En canvi, l'administració de l'Estat, amb 122 milions d'euros, ha augmentat el volum d'obra licitada un 145% respecte al mateix trimestre de l'any passat, mentre que la Generalitat ha licitat obres per valor de 109 milions d'euros, un 13% més que el mateix trimestre de l'any passat.

stats