Economia 03/05/2013

El govern espanyol confirma que les antigues caixes tindran temps il·limitat per perdre el control dels seus bancs

L'executiu del PP aprova l'avantprojecte de la llei de caixes, que força a tornar al model tradicional que limita la seva activitat al territori

Maria Eugènia Quetglas
1 min
La seu de CaixaBank a l'Avinguda Diagonal, a Barcelona / ACN- O. Campuzano

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha confirmat que l'avantprojecte de llei de caixes i fundacions bancàries no fixa cap data límit perquè les antigues caixes es desprenguin del control dels seus bancs, tal com ha demanat la 'troica'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha aprovat en consell de ministres que no hi hagi cap limitació de calendari perquè les fundacions es venguin les seves participacions als bancs filials, una situació que afecta entitats com CaixaBank, Kutxabank i Unicaja.

De Guindos també ha dit que la nova llei de caixes pretén tornar al model tradicional limitat pel territori en aquestes entitats. Amb la nova normativa, les caixes no podran tenir un actiu superior als 10.000 milinos d'euros o una quota de dipòsits superior al 35% dels de la comunitat on operin. Els límits seran, doncs, materials, físics i de volum, ha afegit.

El text també incorporarà una incompatibilitat rellevant: el patró de la fundació no podrà tenir un càrrec al banc corresponent.

El Banc d'Espanya, segons aquest avantprojecte, podrà decidir sobre la diversificació de riscos de les fundacions, que no podran participar en eventuals ampliacions de capital dels seus bancs, i que perdran pes a l'hora de fixar els dividends, que s'aprovaran per àmplia majoria.

stats