NOU GOVERN ESPANYOL
Economia 22/12/2011

De Guindos: "Espanya sempre ha pres les decisions correctes i tornarà a ser així"

El ministre d'Economia lloa la seva predecessora, Elena Salgado, en el traspàs de poders: "Li ha tocat ballar amb la més lletja".

Ferran Casas
1 min
Luis de Guindos i Elena Salgado, en el traspàs de poders

MadridEl nou ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha pres possesió aquest matí del seu càrrec a la seu noble del Ministeri d'Economia, al carrer Alcalá de Madrid. En una breu intervenció, De Guindos ha recordat que fa 30 anys que va aprovar les oposicions per ser funcionari d'aquest ministeri i que el personal, a qui ha definit com a "lleials", són "els seus companys".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha reconegut que Espanya "un moment difícil" però s'ha confessat "tranquil", perquè "Espanya sempre ha pres les decisions correctes i tornarà a ser així". A l'hora de marcar prioritats, ha assenyalat el mercat laboral, l'ordenació del sector financer i el foment de la competitivitat. Si aquests tres àmbits funcionen, ha dit, "tornarem a créixer de nou i a generar ocupació".

En l'acte de traspàs de poders, De Guindos ha fet un reconeixement a Elena Salgado, "que ha hagut de ballar amb la més lletja". A la presa de possessió hi havia els també ministres Cristóbal Montoro i Miguel Arias Cañete i, per part del govern sortint, la pròpia Salgado, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián i la ministra de Ciència i Tecnologia, Cristina Garmendia. Entre el públic també s'hi trobava el president de la CEOE, Joan Rosell.

stats