Tecnologia

Barcelona, la vuitena ciutat del món més atractiva per treballar-hi

La capital catalana repeteix per tercera vegada com la metròpolis europea amb millor estratègia de captació d’inversió estrangera

2 min
Skyline de Barcelona.

BarcelonaBarcelona es continua posicionant en els rànquings mundials com una de les ciutats més atractives, tant per viure-hi com per treballar-hi o crear-hi una start-up. Així s'extreu de l'Observatori Barcelona 2023, una iniciativa de l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona que fa una radiografia de la fortalesa de la ciutat en els indicadors econòmics i empresarials i que la situa com la vuitena ciutat més atractiva del món per a visitants i emprenedors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'informe, que arriba enguany a la 21a edició, la capital catalana es consolida com a ciutat capdavantera en sectors com la tecnologia, la ciència i la recerca, i ratifica el seu atractiu per als treballadors internacionals. D'entre el recull de rànquings mundials en què es basa l'informe, es destaca l'informe Decoding Global Talent 2024 de The Boston Consulting Group (BCG), que situa Barcelona com la vuitena ciutat més atractiva del món per treballar a l'estranger, per davant de Tòquio, Los Angeles i París. Aquest mateix informe també posiciona Barcelona com la desena ciutat del món més atractiva per als professionals digitals i tecnològics que volen treballar a l'estranger.

Competitivitat i atracció d'inversió

La capital catalana se situa com la vuitena ciutat del món i la tercera d'Europa pel que fa a l’atractiu per a visitants, emprenedors i residents, segons l'informe World’s Best Cities Report 2024. Es troba també, per vuitè any consecutiu, entre les 25 primeres ciutats en competitivitat global, segons l'informe Global Power City Index, que compara 48 grans ciutats i posiciona Barcelona en el 22è lloc de la taula mundial i l'onzè en el rànquing europeu, per davant de Brussel·les, Ginebra i Milà.

Avinguda Maria Crsitina amb la Plaça Espanya al fons.
Vistes de barcelona amb la Sagrada Família.

 

Alhora, Barcelona és la tretzena ciutat digital del món i la sisena d'Europa, segons la primera edició del rànquing Digital Cities Index, elaborat pel grup The Economist, i se situa en el segon lloc del rànquing mundial d'intel·ligència urbana, només per darrere de Seül, segons l'Smart Cities Index Report 2022.

En termes d'inversió estrangera, Barcelona repeteix per tercer any com la ciutat europea amb la millor estratègia de captació de projectes d'inversió estrangera, segons l’informe FDi Cities and Regions of the Future 2024, del grup Financial Times, per davant de Londres i Berlín.

stats