Economia 24/07/2012

Mas-Colell admet que no té més remei que demanar el rescat

El conseller d'Economia admet a la BBC que Catalunya no té més remei que anar al fons de liquiditat, però el portaveu del Govern, Francesc Homs, nega que sigui un rescat

Oriol March / Elena Freixa
1 min

BarcelonaTal com va avançar l'ARA dissabte, Catalunya no té més remei que demanar el rescat. El conseller d'Economia, Andreu Mas- Colell, ha admès que Catalunya haurà de recórrer al fons de liquiditat autonòmic davant la situació dels mercats. "La situació actual és que Catalunya no té cap altre banc que no sigui el govern espanyol", ha dit el conseller en declaracions a la BBC. "Som contribuents de l'Estat i és normal que demanem els serveis bancaris de la tresoreria espanyola perquè hem de controlar el deute i complir uns objectius pressupostaris", ha afegit el conseller. D'aquesta manera es confirma que Catalunya demanarà el rescat per fer front als venciments que té a la tardor, com ja han fet el País Valencià i Múrcia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, el Govern encara no ha pres la decisió de manera formal sobre si acollir-se o no al fons de liquiditat econòmica (FLA). Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet d'aquest dimarts al matí. "Portem mesos, anys acollint-nos a línies de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO)", ha assegurat Homs amb la voluntat de treure ferro a una decisió que ha volgut assimilar a un "ICO 4", en referència a les diferents línies de crèdit que el govern espanyol ha posat a disposició de les autonomies. Homs ha acusat "alguns mitjans" de voler presentar intencionadament aquest fons com un rescat. "Si estem fent el mateix que els últims mesos en relació a les línies de gestió de tresoreria, com és que ara es veu com una cosa diferent?", s'ha preguntat Homs. "Hi ha alguns mitjans que ho volen vendre així", ha insistit.

stats