Laboral

Per què McKinsey paga als seus empleats per buscar una altra feina?

La consultora dona fins a nou mesos de sou als càrrecs intermedis perquè marxin a una altra companyia

ARA
2 min
El logo de McKinsey a l'edició d'enguany del Mobile World Congress a Barcelona.

BarcelonaEl gegant de la consultoria McKinsey està provant una manera poc convencional de reduir la seva plantilla. Segons ha revelat el diari britànic The Times, la multinacional està oferint als seus càrrecs intermedis pagar-los durant un màxim de nou mesos perquè trobin feina i abandonin l'empresa. Es tracta d'una estratègia del grup per reduir el nombre de treballadors en un moment en què el sector en conjunt està retallant llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, aquests professionals tindran l'opció de destinar uns mesos a estar "en recerca" de feina sense treballar en lloc de dedicar-se als projectes amb els seus clients. Mentrestant, seguiran cobrant el salari complet. A més, la consultora també oferirà serveis d'assessorament professional als empleats que ho desitgin. El rotatiu avisa que una mesura com aquesta tindria un cost de centenars de milers de lliures per a McKinsey en cas que aquests comandaments intermedis esgotessin el màxim de nou mesos per trobar una nova feina. La contrapartida, però, és que si no ho aconsegueixen hauran d'abandonar l'empresa de totes maneres, és a dir, és una baixa voluntària amb efectes retardats.

Mesura per reduir plantilla

Aquesta oferta també s'hauria estès als mànagers de les oficines de McKinsey als Estats Units, encara que segons The Times el període de temps en què seguirien rebent el sou seria diferent dels nou mesos dels britànics. Un portaveu de la consultora no ha confirmat els detalls de com s'aplica aquesta fórmula, però assegura al diari que la missió de la companyia és ajudar els seus empleats a "convertir-se en líders, tant si es queden a McKinsey com si continuen les seves carreres en un altre lloc". "Aquestes accions formen part del nostre esforç constant per assegurar que la nostra gestió de resultats i el desenvolupament de projectes són tan efectius com sigui possible, i per fer-ho de manera curosa i comprensiva", diuen des de l'empresa.

L'any passat la consultora ja va anunciar que faria fora prop de 1.400 treballadors, un 3% de la seva plantilla, enmig d'una altra onada d'acomiadaments a la indústria, segons va informar Bloomberg. Aquestes retallades es van aplicar tot i que la mateixa McKinsey va informar que el 2023 havia obtingut uns ingressos rècord de 16.000 milions de dòlars.

stats