Transport

Tito Álvarez: "Hem d'anar per ells"

El taxi col·lapsa el centre de Barcelona però desconvoca la vaga de la setmana vinent

Júlia Riera Rovira
2 min
Imatge de la vaga de taxistes.

BarcelonaEl taxi ho ha tornat a aconseguir. El sector ha bloquejat el trànsit del centre de Barcelona un altre cop per protestar contra les plataformes de VTC. La convocatòria d'Élite Taxi, que arrencava a les 10 h, ha mobilitzat centenars de taxistes amb armilles grogues a Gran Via i passeig de Gràcia. Els vehicles han tallat aquests carrers durant tot el matí. De fet, la Guàrdia Urbana ja preveia una alta participació i n'ha tallat els accessos des de primera hora.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els manifestats s'han posicionat especialment en contra de l'empresa Free Now, que està copant el mercat de les plataformes VTC a Barcelona. De fet, Tito Álvarez, el portaveu d'Élite Taxi, en el discurs previ a l'assemblea ha assegurat que és el cavall de Troia del sector: "Els taxistes que treballen per a aquestes plataformes estan finançant la guerra que acabarà amb tots els nostres somnis. Hem d'anar per ells."

L'assemblea que ha organitzat el col·lectiu ha decidit que de moment retira l'amenaça de fer vaga durant la fira de l'audiovisual (l'Integrated Systems Europe, ISE) que se celebra la setmana vinent a Barcelona i dona marge al govern perquè compleixi les seves demandes. Les institucions, diuen els taxistes, han acceptat blindar la tarifa, com reclamava el sector, i regularitzar plataformes com Bolt, Uber, Cabify i Free Now amb la figura d'operador de taxi. Abans del Mobile World Congress (MWC) faran una altra assemblea per decidir si també aixequen el bloqueig en la fira més important que se celebra a la capital catalana.

Afectats pel col·lapse

"Igual que nosaltres estem regulats, que ho estiguin ells, i el que no tingui autorització que no pugui operar, només demanem això", ha dit Luz González, taxista des de fa 35 anys, en una jornada de reivindicació que ha aplegat 900 vehicles, segons la Guàrdia Urbana i 2.000 segons els organitzadors.

Eva Pérez, que treballa a la zona, assegura que aquestes manifestacions no la molesten: "Jo vinc a treballar amb metro i no em canvia res, al contrari, em sembla bé que protestin perquè si no molestes no té impacte la protesta". En canvi, Edy Maza, transportista d'Aquaservice, sí que s'ha vist afectat per la jornada de protesta: "Ens va fatal, cada vegada hi ha retencions i això ens afecta: és menys sou que cobrem perquè ens paguen a comissió i fem menys repartiments".

stats