Economia 29/03/2019

Mor Josep Esteve, expresident del grup farmacèutic Esteve

Va substituir al capdavant de l'empresa el seu pare, que en va ser el fundador

Ara
1 min
El doctor Josep Esteve, expresident del grup farmacèutic Esteve.

BarcelonaEl doctor Josep Esteve Soler, expresident del grup farmacèutic català Esteve, ha mort a Barcelona als 89 anys, segons ha informat la companyia. Nascut el 4 de gener del 1930, Josep Esteve era membre de la sisena generació de farmacèutics de la família.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Doctor en farmàcia i amb un postgrau en direcció i administració d'empreses per l'Iese, l'any 1979 va assumir la direcció de la companyia farmacèutica amb els seus germans Joan i Montserrat Esteve. En va passar a ser president quan va morir el seu pare i fundador de l'empresa, Antoni Esteve.

Amb els seus germans, Josep Esteve va impulsar el creixement de la companyia a partir de tres pilars: obtenir nous productes per comercialitzar a Espanya i explorar mercats internacionals, a més de treballar en la defensa del sector.

Josep Esteve va rebre l'Orde Civil de la Sanitat i la Creu de Sant Jordi, va ser acadèmic de la Reial Acadèmia de Farmàcia i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, de l'Acadèmia de Farmàcia d'Espanya, de l'Acadèmia de Farmàcia de França, i de l'Acadèmia de Doctors de Catalunya i les Balears. A més, va ser membre de diversos patronats, entre els quals el de la Fundació Príncep d'Astúries, i va rebre diversos premis, com el de millor empresari de l'any.

Va ser president de la patronal espanyola del sector farmacèutic, Farmaindustria, entre els anys 1975 i 1977, i després entre el 1987 i 1989, i representant espanyol al Consell de la Federació Internacional de Fabricants Farmacèutics fins al 1994. També va ser membre del Consell Assessor per la Ciència i la Tecnologia, i vocal de la Fundació Catalana per a la Recerca.

stats