Economia 23/09/2016

Mutua Madrileña ja és el segon accionista de CaixaBank

Inbursa, del magnat mexicà Carlos Slim, també entra al banc català

Albert Vidal
2 min
El principal accionista de l'entitat catalana segueix sent Criteria, amb un 46,9% de les accions.

BarcelonaCaixaBank, que anunciava aquest dijous que es venia un 9,9% de les accions per reforçar la seva solvència davant l'opa al portuguès BPI, ha vist com l'asseguradora Mutua Madrileña elevava la seva posició fins al 2,13% i es convertia en el segon màxim accionista del banc que presideix Jordi Gual. Mutua Madrileña ha comprat prop de 280 dels 1.400 milions d'euros que va posar a la venda CaixaBank.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta operació ve acompanyada per la irrupció d'un nou accionista de referència, el magnat mexicà Carlos Slim. El seu banc, Inbursa, és propietari d'un 0,76% de CaixaBank després d'haver comprat uns 100 milions en títols. Fonts financeres expliquen que és possible que Slim tingui una proporció més gran que aquest 0,76%.

CaixaBank ja ha venut el 9,9% que va posar al mercat a un preu de 2,26 euros l'acció, el que suposa un descompte del 3,67% respecte de la seva cotització actual.

Vells coneguts

Tant Mutua Madrileña com Inbursa són vells coneguts del gegant financer català. L'asseguradora i el banc ja tenien negocis en comú, després que el 2011 Mutua comprés el 50% de SegurCaixa Adeslas. Es dóna la circumstància, a més, que Ignacio Garralda, president de l'asseguradora, és una persona propera a Isidre Fainé, expresident de CaixaBank i actual president de Criteria, amb qui comparteix presència al lobi empresarial Puente Aéreo.

Pel que fa a Inbursa i Slim, també han tingut una llarga relació amb el grup La Caixa. CaixaBank havia sigut accionista d'Inbursa fins al desembre de l'any passat, quan va vendre la participació que hi tenia a la seva matriu, Criteria.

Carlos Slim, quarta persona més rica del món, ha sigut en el passat conseller de CaixaBank i Criteria, i actualment és patró de la Fundació Bancària La Caixa.

stats