Economia 04/03/2021

Noel anuncia una inversió de 300 M€ a la Garrotxa

L'empresa ha presentat el projecte a la Generalitat i a l'Estat per rebre fons de la UE

ARA
2 min
Imatge aèria de la planta de Noel a Sant Joan les Fonts (Garrotxa).

L'empresa alimentària catalana Noel ha anunciat aquest dijous una inversió de 300 milions d'euros a la Garrotxa. Es tracta d'un projecte de renovació de diversos aspectes de la companyia que, segons el grup, crearà uns 400 llocs de treball i ha de servir per millorar l'eficiència energètica de les seves instal·lacions, optimitzar la logística i desenvolupar noves línies de productes saludables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general de Noel, Joan Boix, ha fet l'anunci del projecte durant la visita del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, a les instal·lacions del grup al municipi de Sant Joan les Fonts. Segons Boix, el projecte busca "dinamitzar l’activitat econòmica i la creació d’ocupació al territori; contribuir a la neutralitat climàtica i implementar una consciència circular en tots els processos productius" de la companyia, així com ajudar a internacionalitzar-ne més l'activitat.

El calendari de la inversió preveu tenir acabats tots els projectes a principis del 2024, amb la meitat del programa enllestida a finals de l'any que ve. La xifra de la inversió anunciada gairebé equival a la facturació de l'empresa l'any 2019 –l'última publicada–, quan va ser de poc més de 301 milions d'euros. Noel, que exporta a 60 països, té onze plantes on produeix sobretot embotits, carn fresca i pernils, tot i que també produeix altres productes, com ara aliments vegetals, brous o pizzes.

Pel fet que la inversió està dedicada a millorar la sostenibilitat de l'activitat i dels productes del grup, la direcció de l'empresa creu que pot encaixar dins dels criteris de la Unió Europea per rebre finançament dels fons Next Generation UE, el coneguts fons antipandèmia amb què Brussel·les vol reactivar i modernitzar l'economia del continent. Amb aquest objectiu, Noel ha presentat el projecte a la Generalitat i al govern espanyol perquè l'incloguin dintre dels projectes candidats que l'Estat ha de presentar a la Comissió Europea per obtenir fons.

Creació d'ocupació juvenil

En un comunicat, Noel ha remarcat que la inversió servirà per crear ocupació, especialment per "donar resposta a l’alta taxa d’atur juvenil i per seguir amb l’aposta de Noel per aquest col·lectiu", ha indicat el grup garrotxí. La companyia ha recordat que un 41% de la plantilla, que compta amb més de 1.300 treballadors, està formada per empleats de menys de 35 anys.

stats