Mercat laboral

Nova ajuda als fixos discontinus que es quedin a l'atur

El subsidi de 463 euros beneficiarà de forma immediata 18.000 persones

2 min
Yolanda Diaz, aquest dijous al Congrès

BarcelonaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimarts una nova ajuda per als treballadors fixos discontinus que es quedin a l'atur a partir de 52 anys. Concretament, els membres d'aquest col·lectiu, quan perdin el seu lloc de treball després d'haver tingut aquest tipus de contracte rebran un subsidi de 463,20 euros mensuals fins que es jubilin. La mesura es preveu que beneficiï de forma immediata 18.000 persones, segons ha concretat el ministeri de Treball, que ha afegit que iniciativa suposa "una equiparació plena" en la protecció dels treballadors amb aquesta modalitat de contracte.

Dotze pagues

La prestació es rebrà fins que la persona que es quedi sense feina compleixi l'edat exigida per tenir dret a una prestació contributiva de jubilació en el sistema de la Seguretat Social (actualment és de 66 anys i dos mesos per als que no acreditin 37 anys i sis mesos cotitzats i 65 per als que sí que ho facin). El seu import, 463,20 euros, equival al 80% de l'IPREM, que és l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples, i, per tant, es percebrà en 12 pagues a l'any. Cal recordar que fins ara aquesta ajuda només estava disponible per als treballadors per compte d'altri del Règim General de la Seguretat Social.

Amb aquest pas el govern espanyol assegura que compleix amb una de les disposicions recollides en el reial decret de la reforma laboral i garanteix l'accés d'aquest col·lectiu als subsidis d'atur "en les mateixes condicions i amb els mateixos drets que s'apliquen a la resta de treballadors". Des del ministeri de Yolanda Díaz, a més, s'afegeix que la mesura permetrà posar unes bases sòlides perquè l'estabilitat del treball es refermi en sectors amb activitats estacionals o cícliques com podria ser el del turisme, un dels més castigats per la pandèmia. "L'impuls de la contractació indefinida i, en particular, del contracte fix discontinu, serà compatible amb la protecció assistencial per desocupació dels actuals beneficiaris del subsidi per a persones desocupades més grans de 52 anys, les quals, d'una altra manera, veurien extingit el subsidi quan accedissin a una relació laboral de caràcter fix discontinu", afegeix el ministeri de Treball.

stats