Economia 22/11/2016

Primer pas per aprovar una pujada del salari mínim

El Congrés tirarà endavant la proposta de llei per incrementar l'SMI fins al 60% del sou mitjà net

Júlia Manresa
1 min
BARCELONA En aquest primer trimestre del 2015 la capital registra un atur del 19,6%

MadridEl Congrés dels Diputats donarà llum verda a la proposta d'En Comú Podem per tramitar la llei que apugi esglaonadament el salari mínim interprofessional (SMI) a Espanya. Segons aquesta proposta, l'SMI hauria d'arribar als 13.300 euros a l'any a finals de legislatura a través de dues pujades progressives: una l'1 de gener del 2018 fins als 800 euros mensuals, equivalents als 11.200 euros anuals; i l'altra, l'1 de gener del 2020 fins als 950 euros mensuals, que ja suposen aquests 13.300 euros l'any. L'objectiu últim és que se situï al 60% del salari mitjà net, tal com marca la Carta Social Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la cua d'Europa en salari mínim

Tots els grups parlamentaris menys el PP, Foro Astúrias i Ciutadans han votat a favor de tirar endavant els tràmits d'aquesta proposició de llei. A partir d'ara, doncs, s'haurà de tramitar a la Comissió d'Ocupació i rebre les esmenes pertinents d'uns grups parlamentaris que mostren consens en la necessitat de la pujada però no en el ritme de la pujada. Per exemple, els diferents portaveus nacionalistes tant de Catalunya com del País Basc han avançat que una de les seves esmenes inclourà la proposta perquè cada autonomia pugui apujar el seu salari mínim.

A més d'arribar als 13.300 euros anuals a finals de legislatura, aquesta proposta reclama que es reformi l'Estatut dels Treballadors perquè el salari es revaloritzi anualment en funció de l'IPC.

stats