Economia 11/05/2015

Sindicats i patronals tornen a reunir-se pel pacte salarial

La trobada podria acostar posicions ja que el president de la CEOE va afirmar que la millora de les previsions de creixement "permeten ser més flexibles" 

Europa Press
1 min
Báñez es reunirà dilluns amb els representants dels treballadors i dels empresaris per explicar-los la reforma amb detall.

MadridLes negociacions per renovar el pacte de convenis de cara al període 2015-2017 podrien acabar després de cinc mesos de reunions i contactes entre sindicats i patronal. Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, i els presidents de la CEOE i Cepyme, Juan Rosell i Antonio Garamendi, tornen reunir-se aquest dilluns per tirar endavant aquest acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La pujada salarial i el blindatge de la ultractivitat han sigut gairebé des del principi els majors obstacles d'aquesta negociació. Les organitzacions empresarials estan oferint "formalment" als sindicats una pujada salarial del 0,9% per aquest any i parlen d'un augment de l'1% o l'1,2% per al 2016, condicionada per la evolució del PIB.

Els sindicats volen sortir de la trobada amb un acord sota el braç, tot i que no descarten que la negociació acabi sense acord. "Esperem que la reunió ens doni una pista suficientment fiable sobre el que passarà amb l'acord".

Tot i així, també hi havia aquestes expectatives d'altres reunions anteriors, que no van arribar a cap conclusió definitiva sobre la negociació. Els sindicats no volen aixecar-se de la taula sense acord i la patronal sembla no tenir pressa per tancar-lo, ja que entén que el volum de negociació col·lectiva actual encara no és elevat.

La reunió d'avui podria acostar les postures de les dues parts si es tenen en compte les últimes declaracions del president de la CEOE, Juan Rosell, que va assegurar que la millora de les previsions de creixement de l'economia espanyola permet ser "més flexibles" a l'hora de fixar pujades salarials a l'acord.

stats