Economia 14/05/2015

El govern espanyol destina 225 milions al pla Pive 8 i redueix a 1.500 euros l'ajut per a la compra d'un cotxe

Els fabricants d'automòbils calculen que l'executiu recaptarà quasi 1.200 milions dels impostos associats a les vendes que propiciarà el pla

Acn
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar l'aprovació del pla PIVE a Barcelona. EFE

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest dijous la vuitena edició del pla Pive amb l'objectiu d'intensificar la renovació del parc automobilístic de l'Estat espanyol i reduir l'edat mitjana de la flota. El nou pla té un pressupost de 225 milions d'euros fins a finals d'any i entre les novetats hi ha la reducció en 500 euros per a la compra d'un cotxe. De manera que aquest ajut passarà de 2.000 a 1.500 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que l'objectiu de tots els programes Pive passa per aconseguir substituir prop d'un milió dos cents mil de vehicles antics per les mateixes unitats de nous.

Soraya Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. Durant la seva compareixença, la número dos de Rajoy ha explicat que la substitució de la flota permetrà l'adquisició de vehicles d'alta eficiència energètica afavorint l'estalvi i mitigant els efectes negatius sobre el medi ambient.

La vicepresidenta també ha explicat que els nous vehicles permetran un estalvi anual de 412 milions de litres en combustible, evitant la importació de més de dos milions i mig de barrils de petroli l'any i la reducció de l'emissió de 850.000 tones de CO2.

"Aquests plans han permès que el mercat acumuli ja 19 mesos de creixement continuat", ha subratllat Sáenz de Santamaría, que han suposat un increment del 40,9 per cent de matriculacions de vehicles el mes de març.

Ingressos a les arques públiques

La patronal de fabricants de vehicles Anfac ja té els números fets sobre l'impacte que preveu del nou PIVE en l'economia. L'impost de matriculació, l'IVA i altres tributs lligats a les noves matriculacions aportaran a les arques públiques quasi 1.200 milions d'euros, segons l'Anfac.

En total, l'impacte econòmic general de les vendes del nou PIVE s'enfilarà fins als 3.400 milions gràcies als 300.000 nous vehicles que impulsaran les ajudes. Gràcies a les subvencions, el mercat espanyol arribarà al milió de noves matriculacions aquest any.

La renovació del parc automobilístic també comportarà un estalvi energètic que Anfac ha xifrat en 164 milions d'euros en termes de combustibles, ja que els nous vehicles milloren els consums dels antics.

stats