Economia 05/03/2020

Preocupació a Ferrer a causa del degoteig d’acomiadaments

Amb les vendes d'empreses passa de tenir 2.500 empleats a 1.850 en dos anys

Albert Martín
2 min
Preocupació a Ferrer a causa  del degoteig d’acomiadaments

Els treballadors de Ferrer s’han acostumat l’últim any a la inquietud de veure acomiadaments cada mes. Segons ha pogut saber l’ARA, la farmacèutica catalana ha acomiadat 25 persones en els últims 90 dies, 19 de les quals en una sola setmana al gener. Els treballadors estan preocupats perquè aquesta situació s’ha produït des que, al final del 2018, com va avançar aquest diari, va començar una pluja d’acomiadaments que encara no s’ha aturat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara bé, si en el seu moment els primers acomiadaments executats pel nou conseller delegat, Mario Rovirosa, afectaven l’alta direcció i els càrrecs intermedis, ara les rescissions de contracte afecten també la fàbrica i l’equip comercial de la farmacèutica. Fonts sindicals han explicat que en molts casos els acomiadats són empleats veterans i amb sous més elevats. I admetien que també s’estan produint contractacions de personal més jove. Malgrat això, afirmaven que tenen la impressió que els laboratoris estan acomiadant just per sota del nivell de treballadors (trenta) al trimestre dels que la llei permet fer fora sense haver de demanar un ERO.

Un portaveu de Ferrer explica que “els moviments de personal que han tingut lloc a Ferrer recentment responen bàsicament a l’execució del pla estratègic de la companyia amb la finalitat de convertir-se en un laboratori especialitzat en el desenvolupament, la comercialització i la distribució de medicaments de prescripció de marca pròpia”.

Una plantilla més petita

Aquest portaveu afirma que en els últims tres mesos Ferrer ha fitxat 32 treballadors. Els laboratoris -que en els últims anys es van vendre Trommsdorff, Tarbis, Diater i HealthTech BioActives, amb la consegüent absorció de les plantilles per part dels nous propietaris- tenen actualment 1.850 treballadors. A l'inici del 2018 el nombre d’empleats s’acostava als 2.500. La diferència s'atribueix a principalment a les vendes, ja que 560 treballadors van marxar de l’empresa amb les vendes d'empreses dels dos últims anys. La resta es deu al degoteig d'acomiadaments dels últims temps.

Els treballadors no amaguen la preocupació per aquesta deriva en una companyia que el 2017 va presentar uns resultats de 8 milions de guanys i una facturació de 634 milions.

stats