CRISI FINANCERA
Economia 09/06/2012

El president del Bundesbank aconsella a Espanya que demani el rescat bancari

Weidmann creu que Espanya, si es veu desbordada per les necessitats financeres, ha d'aprofitar els instruments que s'han creat a Europa per fer front a aquestes situacions

Efe
1 min

BerlínEl president del Bundesbank, Jens Weidmann, ha aconsellat al govern espanyol que sol·liciti les ajudes de rescat europeu per a la banca i que no retardi aquesta mesura per por de les condicions per rebre-les i l'esperança d'una intervenció del Banc Central Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si Espanya es veu desbordada per les seves necessitats financeres hauria d'aprofitar els instruments que s'han creat per a això", ha dit Weidmann en unes declaracions avançades avui pel dominical 'Welt am Sonntag'.

Ha afegit que "el lema no ha de ser no acollir-se de cap manera al paraigua del rescat. Esperar que intervingui el banc emissor per no haver de complir condicions és el camí erroni", ha insistit.

Les declaracions de Weidmann són prèvies a la convocatòria aquesta tarda d'una teleconferència urgent dels ministres d'Economia i Finances sobre el possible rescat europeu al sistema bancari espanyol.

El president de l'Eurogrup i primer ministre de Luxemburg, Jean-Claude Juncker, també ha demanat aquest dissabte una ràpida i urgent solució per a la crisi de la banca a Espanya.

stats