Laboral
Economia 22/06/2021

Primera gran vaga de la història de CaixaBank per protestar contra l'ERO

La direcció de l'entitat financera redueix els afectats per l'expedient en 655 treballadors

ARA
2 min
Treballadors de CaixaBank s'han manifestat contra l'ERO davant la seu de l'entitat a l'avinguda Diagonal.

BarcelonaEls treballadors de CaixaBank han celebrat aquest dimarts la primera gran vaga en la història de l'entitat per protestar contra l'ERO que inicialment havia d'afectar gairebé 8.300 empleats. Segons els sindicats, el seguiment de la vaga ha sigut "massiu", amb un 70% de les oficines tancades i una caiguda d'activitat del 90% al conjunt de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Catalunya, el seguiment de la convocatòria a la demarcació de Barcelona ha sigut del 90%, mentre que a les comarques de Tarragona i Lleida el nombre d'oficines tancades ha sigut pràcticament del 100%, segons CCOO. En total, la plantilla s'ha manifestat en 31 ciutats espanyoles, entre les quals la capital catalana. Els treballadors han tallat durant més de dues hores la circulació a l'avinguda Diagonal, davant la seu del grup. El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, havia de participar amb una conferència a l'escola d'estiu de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica a Santander, però ha cancel·lat la ponència per la convocatòria de vaga.

Precisament, l'entitat ha presentat aquest dimarts una nova oferta per a les condicions de l'ERO. En aquesta proposta, ha reduït en 655 el nombre d'acomiadaments –abans en proposava 205 menys–, mentre que manté les 686 recol·locacions previstes. Si se sumen les dues xifres –655 extincions menys i 686 recol·locacions–, la rebaixa d'empleats afectats per l'ERO és de 1.341. Aquest total de treballadors suposa una disminució del 16% en comparació a les 8.291 sortides a tot l'Estat proposades en un inici.

Malestar dels sindicats

Els sindicats mantenen que la nova oferta no convida que els treballadors abandonin l'empresa de forma voluntària i exigeixen "més intensitat" per avançar en les negociacions, que tenen el dimarts 29 de juny com a data límit. És a dir, la setmana vinent. Alhora, durant la reunió entre l'empresa i la representació legal dels treballadors, els sindicats han volgut traslladar el seu malestar a la direcció i han reclamat que s'escolti la plantilla, coincidint amb la jornada de vaga de tot l'Estat.

stats