Economia 01/06/2018

Un problema de Visa impedeix pagaments amb targeta a tot Europa

A Espanya l'afectació, provocada per un error informàtic, és més limitada que en altres països

àlex Font Manté
1 min
Activar un servei d'alertes de despesa és útil per evitar estafes amb la targeta / GETTY

BarcelonaVisa està patint problemes informàtics que estan impedint que usuaris de tot Europa puguin efectuar pagaments. Així ho ha reconegut en un comunicat la companyia, que malgrat tot no ha volgut quantificar la magnitud del problema.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Espanya el problema és menys important, segons han explicat fonts bancàries consultades per l'ARA. El motiu: la xarxa de pagaments de Visa a Espanya utilitza una tecnologia que no és de Visa, sinó d'una altra empresa, anomenada Redsys.

El 85% de les transaccions que es fan a Espanya no estan afectades, ja que corresponen a ciutadans espanyols que fan pagaments dins del mateix estat i que, per tant, no abandonen en cap moment la xarxa de Redsys.

Però hi ha un 15% restant que sí que es pot veure afectat. Aquest percentatge correspon als pagaments que realitzen ciutadans espanyols que estan viatjant per Europa o ciutadans europeus que estan viatjant per Espanya. En aquests casos els usuaris poden experimentar obstacles en el pagament. Igualment, també es poden veure afectats els pagaments online, en funció de si la seu de la companyia que processa el pagament està fora d’Espanya, segons explica el Banc Sabadell.

L'origen del problema és en la integració informàtica entre dues empreses de Visa. Fa dos anys, Visa Inc (la matriu del grup) va comprar Visa Europe. En aquests casos, igual que quan un banc en compra un altre, la part més delicada és fusionar els dos sistemes informàtics. Doncs bé, els problemes derivats d'aquesta integració han provocat les interrupcions en els pagaments d'aquest divendres. La companyia no ha explicat quan es resoldrà la situació.

stats