Economia 08/08/2018

La producció industrial a Catalunya al juny va créixer per sobre de la mitjana espanyola

Va augmentar un 1,2% al territori, mentre que la producció a l'estat espanyol va caure un 2%

Ara
1 min
EL SECTOR PRODUCTIU SUMA EN LA RECUPERACIÓ 
 L’activitat industrial es recupera, i a poc a poc també millora l’ocupació  en un sector que arrossega activitat cap als serveis, com ara la logística i el manteniment, i que ocupa unes 350.000 persones a Catalunya.

BarcelonaCatalunya continua sent una de les comunitats més dinàmiques d'Espanya pel que fa a la indústria. Segons les dades que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la producció industrial al Principat durant el mes de juny va créixer un 1,2% respecte al mateix període de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dada contrasta amb la mitjana a Espanya, on la producció del sector secundari al juny va experimentar un retrocés del 2%. Catalunya és la setena comunitat que va registrar un creixement més elevat, això sí, allunyada de les que encapçalen el rànquing. Al juny, Cantàbria va ser el territori amb una variació interanual positiva més alta (5,8%), seguida de les Illes Canàries (2,5%) i del País Basc (2,1%).

A l'altre extrem del mapa apareixen les Illes Balears, on la producció industrial va disminuir gairebé un 10%. La Comunitat de Madrid i Andalusia són les altres dues comunitats que van patir un retrocés més alt el sisè mes de l'any, amb variacions interanuals negatives del 7,8% i el 7,2% respectivament.

Així, Espanya trenca una ratxa de dos mesos consecutius amb creixements positius. Segons l'INE, aquesta frenada a Espanya es deu a una caiguda en la producció d'energia (-9,2%) i en el consum de béns duradors (-8%) i no duradors (-3,3%). No obstant això, els béns intermedis i els béns d'equip van registrar increments en la producció de l'1,7% i el 0,9% a l'Estat.

stats