Economia 29/11/2019

Primer projecte després de la derogació del decret que frenava les renovables a Catalunya

LC Paper tira endavant la seva planta fotovoltaica a Besalú

Xavier Grau
1 min
Joan Vila, LC Paper, preparant la documentació.

BarcelonaLa derogació del decret que frenava les renovables a Catalunya ja ha donat el primer fruit. L'empresa LC Paper ha decidit demanar l'autorització per al seu projecte d'una planta d'energia fotovoltaica a Besalú, segons ha pogut saber l'ARA. El projecte estava aturat des de fa cinc anys a causa del decret 147/2009, que el Govern ha derogat aquesta mateixa setmana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest decret deia que les plantes solars s'havien de construir en terrenys contigus a zones industrials, però el projecte d'LC Paper superava aquest requeriment per 90 metres i, per tant, no es podia considerar un projecte d'autoconsum fotovoltaic. Amb el nou decret, que ha entrat en vigor aquest mateix divendres, s'ha reactivat aquest projecte, que executarà la companyia catalana d'instal·lacions fotovoltaiques SolarProfit.

El nou decret de la Generalitat estableix un nou procediment per tramitar parcs fotovoltaics i eòlics de fins a 50 megawatts. Determina un període màxim per aconseguir els permisos urbanístics, energètics i mediambientals de 13 mesos en una tramitació de finestreta única.

SolarProfit ha presentat aquest divendres la documentació per aconseguir el permís per instal·lar 8.576 panells solars. La planta generarà 4.703 megawatts per hora a l'any, que evitaran l'emissió de 1.679 tones de CO2. En una segona fase, la planta s'ampliarà a més del doble per donar resposta a la demanda prevista d'energia d'LC Paper.

La planta es desenvoluparà seguint el sistema de PPA, és a dir, SolarProfit fa la inversió i tindrà la propietat de la planta amb el compromís d'LC Paper de comprar-li l'energia a llarg termini i a un preu pactat que garanteix el retorn de la inversió i un marge.

stats