Economia 07/04/2014

El grup de fragàncies Puig vol situar-se en el 'top 3' mundial el 2020

La companyia, que va guanyar 176 milions el 2013, inaugura aquest dilluns nova seu a Barcelona

Elena Freixa
2 min
El grup Puig estrena nova seu a Barcelona / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl grup català de perfumeria Puig va guanyar 176 milions d'euros el 2013, un 2% més, en un any en què la facturació va créixer un 1%, fins a fregar els 1.500 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president i conseller delegat de Puig, Marc Puig, ha presentat els resultats a la nova seu de la companyia, un edifici nou a la plaça Europa, que inauguren aquest dilluns els prínceps d'Astúries. La primera roda de premsa que fa la companyia en els darrers 13 anys coincideix amb el centenari del grup familiar català, que ja va per la tercera generació.

"Ha estat un any més complicat del que pensàvem", ha dit Puig, que ha repassat el creixement molt important dels darrers deu anys. El grup té el 86% del negoci fora de Espanya i el 50% de les vendes a fora de la UE.

Puig domina el 8,6% del mercat de perfumeria mundial i ha capturat entre el 15 i 20% del creixement del sector els darrers 10 anys, en què ha duplicat les vendes.

El president ha explicat que l'objectiu és aconseguir el 20% del mercat i situar-se entre els tres primers grups globals de cara al 2020.

Puig aspira a fer de la companyia "un grup propietari de marques de luxe i perfumeria selectiva reconegut al món", ha dit el conseller delegat.

El grup, que ha tingut un creixement important els últims deu anys, té marques de fragàncies pròpies com Jean Paul Gaultier, Nina Ricci o Paco Rabanne.

També té llicències de marques com Prada o Valentino, entre altres.

Els seus productes es venen a 140 països. Puig té la seu central a Barcelona i 21 filials al món.

Puig compta amb una plantilla de 4.200 treballadors, dels quals un 40% treballen a Espanya, principalment a Catalunya. També es fabrica localment dos terços dels seus productes. Té tres centres de producció a Barcelona, Vacarisses i Alcalà d'Henares. Una quarta planta europea la té a França.

Llogaters a la nova seu

El nou edifici on Puig concentrarà les seves oficines centrals és propietat de Catalunya Caixa, ara en mans del Frob. L'empresa hi està en règim de lloguer durant set anys i a partir de llavors en tindrà cinc més per exercir el dret a compra.

Amb el trasllat de la plantilla a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat, quedaran buits els actuals edificis on ara hi té les oficines a Barcelona, que acabaran venent-se o llogant-se, tot i que Marc Puig ha dit que no tenen pressa per fer-ho.

Un és l'antiga seu de la fàbrica Myrurgia, al carrer Mallorca, i l'altre és l'actual seu al carrer Travessera de Gràcia.

stats