Economia 16/12/2014

Brufau es treu l'espina d'YPF amb la canadenca Talisman

"Estem substituint la caixa que vam cobrar de l'Argentina per una cosa molt més internacional, amb molt de talent", assegura el president de Repsol

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president de Repsol, Antoni Brufau, ha ofert una roda de premsa a la seu de Madrid per explicar l'acord d'adquisició de la canadenca Talisman. EFE

Madrid"La comparació no admet cap mena de dubte". Per a Repsol, el pacte per a l'adquisició del 100% del capital social de la companyia canadenca Talisman Energy, és una forma de treure's l'espina de l'expropiació d'YPF a l'Argentina. I el seu president, Antoni Brufau, no se n'està d'assegurar-ho de forma rotunda. En la roda de premsa de presentació de l'acord arribat dilluns amb la companyia canadenca per 8.300 milions de dòlars (6.640 milions d'euros), més un deute de 3.760 milions d'euros, Brufau ha celebrat la sortida propiciada pel govern de Cristina Fernández de Kirchner.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Estem substituint la caixa que vam cobrar de l'Argentina per una cosa que és molt més global, molt més internacional, que ens aporta també un talent molt del sector, que convertirà aquesta casa en una casa molt d'acord amb les tendències de les petrolieres. No serà més anglosaxona perquè no abandonarem el nostre esperit, però sí que la meitat dels treballador del sector 'upstream' (el de l'exploració i producció) vindran del món anglosaxó, i això sí que és un canvi", ha dit Brufau des del campus de Repsol a Madrid.

Càlculs fora del context de caiguda del preu del petroli

Repsol espera obtenir una rendibilitat del 10% amb l'adquisició de Talisman, ha anunciat el conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz. Però els càlculs amb què s'ha basat per a aquesta adquisició estan molt lluny del preu actual del petroli, que ja ha baixat dels 60 dòlars. Es basa en un preu del barri Brent de 85 dòlars el 2015, 93 dòlars el 2016 i 99 dòlars el 2017. Brufau ha rebutjat que estiguin pagant més del compte per la companyia.

stats