Economia 30/06/2015

El Sabadell tanca la compra del setè banc britànic

L'entitat catalana pagarà 2.350 milions d'euros per TSB

Ara
1 min
Banc Sabadell segueix millorant resultats / ACN

BarcelonaTres mesos després d'anunciar l'oferta de compra sobre el setè banc britànic l'aposta s'ha concretat: TSB, un banc minorista que treballa principalment amb particulars i pimes i té una plantilla de 8.600 treballadors, una xarxa de 631 sucursals, 4,5 milions de clients i 30.000 milions en actius, ja és oficialment part del Banc Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els reguladors britànics han donat aquest dimarts llum verda a una operació que farà que l'entitat que presideix Josep Oliu aboni 2.350 milions d'euros per TSB, un banc nacionalitzat per evitar-ne la fallida durant la crisi i que tenia en Lloyds el seu primer accionista amb un 50% de les accions. El Sabadell paga aquesta quantitat en efectiu, en una operació que no tindrà impacte per a la seva capitalització gràcies a l'ampliació de capital que va ultimar fa unes setmanes.

Amb aquest moviment, el Sabadell desembarca a Gran Bretanya, una de les economies més potents d'Europa i consolida el seu creixement fora de l'Estat. Oliu s'ha felicitat per l'adquisició d'una entitat "de gran prestigi i tradició" i no ha ocultat la seva satisfacció: "Avui s'inicia un projecte estratègic de gran importància que ens permetrà formar part d'un mercat amb enormes oportunitats".

El conseller delegat de TSB, Paul Pester, va assegurar que "amb el Sabadell, TSB serà més fort i estarà més ben posicionat per consolidar la seva posició com a banc competidor a Gran Bretanya".

stats