Economia 29/05/2019

Sant Cugat del Vallès és el municipi amb la taxa d'atur més baixa de tot l'Estat, un 6,2%

La ciutat també té una de les rendes i esperança de vida més elevades

Laia Forès
1 min
El centre de Sant Cugat del Vallès, en una imatge d'arxiu.

MadridAmb un 6,2%, Sant Cugat del Vallès és el municipi de més de 20.000 habitants amb la taxa d'atur més baixa de tot l'Estat, segons les dades que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimecres. Per darrere de Sant Cugat se situen dues poblacions del nord-oest de Madrid, Pozuelo de Alarcón (6,4%) i Las Rozas (7,2%).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ciutat del Vallès Occidental també és el municipi català amb una renda per càpita més elevada (19.151 euros) i el quart en el conjunt de l'Estat, rànquing que lideren tres municipis de Madrid: Pozuelo de Alarcón (25.957 euros), Boadilla del Monte (19.702 euros) i Las Rozas (19.340). Entre les 15 ciutats amb menys atur n'hi ha dues més de catalanes: Castelldefels (8,4%), que ocupa el sisè lloc, i Barcelona (9,6%) en dotzena posició.

Sant Cugat del Vallès també figura entre les ciutats amb una esperança de vida més llarga, 84,3 anys. Concretament, la ciutat catalana ocupa el setè lloc del rànquing, que encapçalen els municipis de la capital espanyola amb més renda. El que té una esperança de vida més elevada és Pozuelo de Alarcón (85,9 anys). Les ciutats amb una esperança de vida més baixa estan situades al sud d'Espanya. A la Línea de la Concepción, a Cadis, és de 79,6 anys, i a Ceuta i Melilla és de 80,1 anys.

stats