Economia 13/04/2016

El sector de les TIC necessitarà un 40% més de treballadors però costarà trobar-los

Un estudi d'Adecco detalla que el dèficit de professionals especialitzats pot ascendir als 756.000 empleats de cara al 2020

Júlia Manresa
2 min
Al Cibernàrium s’hi han fet més de 27.000 hores de formació.

BarcelonaEl creixement de totes les activitats relacionades amb la tecnologia i la informació és innegable. Segons la Comissió Europea, l'economia digital contribueix actualment en un 8% del producte interior brut (PIB) de les principals economies del G-20. El creixement d'aquest sector, que passa tant per la digitalització de la indústria actual com per la creació de noves indústries vinculades a la informació i internet, té un impacte clar en la creació i també destrucció de llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un estudi publicat aquest dimecres per l'agència de contractació temporal Adecco, el sector TIC incrementarà un 40% els contractes aquest 2016 i en comparació amb els contractes registrats el 2015. Tot i això, Adecco assenyala que el dèficit de professionals és un gran repte per al sector. El 2015, a tot Europa hi va haver un dèficit de 365.000 treballadors en l'àmbit de les TIC, però segons Adecco aquest dèficit arribarà a les 756.000 persones el 2020.

Entre els principals motius que expliquen la mancança de professionals del sector que assenyalen les 2.000 empreses i treballadors del sector que ha analitzat Adecco per elaborar aquest informe hi ha la manca de perfils especialitzats, i la falta d'experiència i de formació.

El perfil més buscat

L'informe d'Adecco assenyala que el 94% dels treballadors d'aquest sector són titulats universitaris que cobren entre 30.000 i 60.000 euros bruts l'any. A més, de total de persones que s'han format en aquest àmbit d'especialització, el 79,3% té un contracte indefinit i només un 5,9% està a l'atur. Hi ha un perfil clarament sol·licitat entre tots els tipus de feines que es necessiten en aquest sector. L'any 2015, més de la meitat de les ofertes de feina d'aquest sector van ser per a programadors. La resta de vacants, com ara la gestió de projectes, gestió de sistemes o anàlisi van suposar menys d'un 10% del total cadascun. Dins el conjunt de l'Estat, Adecco també destaca que Madrid i Barcelona van oferir la meitat de les ofertes.

El 'big data' inunda Barcelona

stats