Economia 04/11/2015

Ja pots consultar el simulador que et dirà quina pensió cobraràs

La Seguretat Social posa en marxa un simulador en línia perquè les persones de més de 50 anys puguin consultar les pensions que rebran

M.a.
2 min
Els plans  de pensions,  rècord en plena crisi

BarcelonaDes d'aquest dijous els ciutadans ja poden consultar l'estimació de la seva futura pensió, al qual s'hi pot accedir a través d'aquest enllaç [s'hi ha d'accedir des d'un navegador que no sigui el Chrome]. Tal com ja va anunciar aquest dimecres el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, el simulador permet que les persones de més de 50 anys puguin saber d'una manera aproximada quina serà la pensió de cada futur jubilat. Aquesta mesura arriba després de la promesa incomplerta del govern central que, a principis del 2013, es va comprometre a enviar cada any una carta als futurs pensionistes amb aquesta mateixa informació.

Segons Burgos, aquesta mesura suposa un pas previ a l'enviament de la notificació per correu postal (coneguda en cercles polítics com a 'sobre taronja') i significa "una fita transcendental a l'accés a la informació personalitzada per cada ciutadà". En la mateixa línia s'ha expressat hores abans la portaveu del PP a la Comissió del Pacte de Toledo, Carolina España, que ha indicat que no descarten del tot l'enviament de les dades per carta i que, si no s'ha fet fins ara, ha estat "per la manca d'entesa entre els ministeris d'Economia i d'Ocupació".

Una nova reforma de les pensions truca a la porta

Precisament, aquest incompliment ha dut la secretària d'Ocupació del PSOE, Luz Rodríguez, a expressar el seu malestar pel retard en l'enviament dels 'sobres taronges' i ha demanat una major "transparència". De fet, Rodríguez ha qüestionat aquest incompliment i ha deixat entreveure que "tal vegada podria tenir a veure amb el fet que la ciutadania no encaixarà amb massa facilitat les pensions del futur", que ha qualificat de "mínimes".

A tot això, Burgos ha confirmat que el nou simulador en línia de la Seguretat Social aporta més informació que els 'sobres taronges'. De fet, l'aplicatiu inclou dades sobre períodes cotitzats, terminis per accedir a la jubilació, dades generals de la Seguretat Social i permet fer alguns tràmits en línia, com ara sol·licitar les prestacions de maternitat o jubilació. Tot i així, no incorpora informació sobre els sistemes complementaris de pensió.

En aquest sentit, la presidenta de la patronal de les asseguradores Unespa, Pilar González, ha expressat la seva "frustració" per aquest incompliment de la secretaria d'Estat de la Seguretat Social i ha recordat que "és essencial transmetre als ciutadans les pensions públiques que poden esperar" per, així, poder prendre decisions d'una forma informada sobre els seus estalvis.

stats