Economia 04/11/2019

L'empresa de software VMware obre seu a Barcelona, on invertirà uns 90 M€

La companyia nord-americana contractarà 120 persones abans que s'acabi l'any

Agències
2 min
Jaume Collboni (tinent d'alcalde de l'Ajuntament), Pat Gelsinger, Jordi Puigneró i Jean Pierre Brulard (vicepresident de la companyia) a la inauguració de la seu

BarcelonaHa sigut un "llarg procés de selecció", però finalment ha guanyat Barcelona. VMware, una companyia de software nord-americana propietat de Dell, ha escollit el 22@ de la capital catalana per obrir-hi una nova seu l'any vinent. L'empresa hi invertirà 89,6 milions d'euros els pròxims cinc anys, una quantitat que comprèn el lloguer de l'edifici Hexagon i les despeses laborals: la companyia preveu contractar 120 treballadors abans del final de l'any, tot i que l'espai en podrà acollir fins a 250.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

María José Talavera, directora general de VMware a Espanya i Portugal, ha explicat aquest dilluns en la inauguració oficial de la seu que es va escollir Barcelona després d'un llarg procés de selecció i que un dels arguments definitius era que fos "la ciutat més apropiada per portar-hi talent jove digital", a més que al 22@ hi hagués un "ecosistema de companyies telefòniques" que els facilités l'atracció d'aquest talent.

VMware, amb seu a Califòrnia i 24.000 empleats a escala global, ja disposava d'un centre a Espanya, situat a Madrid, però segons ha explicat la mateixa companyia les noves instal·lacions de Barcelona entren directament al top 10 de seus que són claus per a ells. Des d'aquest emplaçament se prestarà servei a Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica. Segons ha explicat Pat Gelsinger, director executiu de la tecnològica, l'anomenat Digital Sales Centre català contribuirà a reforçar els objectius de l'empresa (construir, connectar i protegir qualsevol aplicació en tot tipus d'emmagatzematge al núvol o en dispositius), que ja compta a Espanya amb clients com Telefónica i CaixaBank.

La relació entre la tecnològica i Catalunya

Entre les iniciatives en què ha treballat la companyia hi ha la de l'Agència Tributària Catalana. La tecnològica nord-americana va engegar el 2016 un projecte de col·laboració amb aquest organisme per reformar la seva infraestructura TIC, agilitzar les gestions de tributs als usuaris i elevar el nivell de seguretat dels seus sistemes.

En aquest sentit, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, ha destacat la importància que empreses com aquestes s'instal·lin a Barcelona, perquè contribueixen a fer de Catalunya un referent en la nova economia digital. El màxim responsable del departament ha insistit que el camí passa per l'arribada d'empreses com VMware i ha destacat que el sector tecnològic és "determinant" per a l'ocupació a Catalunya.

Les empreses que han triat Barcelona

Les companyies que l'últim any han triat Barcelona –sobretot el districte tecnològic de la ciutat– per obrir noves seus són diverses. Ara fa un any, l'organització nord-americana Tilting Point, dedicada a la creació de videojocs per a plataformes mòbils, va obrir la primera oficina fora dels EUA a la capital catalana aquest mateix estiu, el grup japonès també de videojocs Bandai Namco va anunciar que establiria una empresa dedicada als jocs mòbils.

Daimler i BMW també han escollit Barcelona com a seu europea de les seva empresa de patinets elèctrics, i ja abans s’hi havien establert companyies estrangeres com la plataforma de coworking, WeWork, o Satellogic.

stats