Tecnologia

Sony tampoc participarà presencialment al Mobile aquest any

La companyia japonesa, que no havia prereservat espai, tampoc va assistir al congrés en l'edició reduïda del 2021

ARA
2 min
Un visitant ahir dins del recinte de Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, on se celebra el Mobile World Congress 2021.

BarcelonaEl mateix anunci ja s'ha repetit tres cops: el 2020, el 2021 i ara el 2022. Sony tampoc participarà de manera presencial en l'edició d'aquest any del Mobile World Congress (MWC) a conseqüència de la pandèmia, segons ha avançat aquest dijous la Cadena SER. Fonts de l'empresa japonesa han explicat que no tindran estand a la fira mundial dels mòbils i que estan considerant si hi participaran en el format virtual per presentar les seves novetats. El grup no havia prereservat cap espai als pavellons de Fira de Barcelona, però així i tot ha comunicat la seva baixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sony ja va cancel·lar la seva presència en les dues edicions anteriors del MWC per la pandèmia (el 2020 es va cancel·lar finalment tot l'esdeveniment, i el 2021 es va fer amb una versió molt reduïda), i va ser de les primeres grans marques a anunciar-ho. Per ara és la primera gran baixa per a l'edició d'aquest any del Mobile World Congress, que de moment se celebrarà tal com estava previst, entre el 28 de febrer i el 3 de març.

Davant l'anunci de Sony, l'entitat organitzadora del congrés, la GSMA, ha assegurat que està "sorpresa" pels comentaris de l'empresa nipona. "Sony no ha participat com a expositor en l'esdeveniment des del 2019. Encara que sigui decebedor, respectem les decisions estratègiques que va prendre la companyia el 2020 que han influït en aquesta decisió, i els desitgem el millor", ha explicat la patronal de mòbils en un comunicat. En les últimes edicions, la GSMA no havia reaccionat de manera tan concreta davant les cancel·lacions de les empreses.

"Seguim centrats en organitzar un esdeveniment imprescindible per a tots els assistents. Ho fem amb el suport aclaparador de la indústria, Espanya, Catalunya, Barcelona i tots els actors de la Ciutat Comtal involucrats", han dit des de l'organització.

Hoffman no mourà les dates

Una portaveu de la sueca Ericsson, una de les primeres a cancel·lar la seva presència el 2020, ha confirmat a l'ARA que el grup ocuparà el seu espai habitual dins la Fira (l'any passat la va substituir Telco DR) i que continua "monitorejant contínuament" l'estat de la pandèmia per prendre decisions. Fonts de Telefónica, Vodafone i Orange també han admès a l'ACN que, malgrat la marxa de Sony, mantenen els seus plans per assistir presencialment al congrés, encara que coincideixen en observar de prop l'evolució dels contagis per garantir la seguretat dels seus treballadors.

Dilluns John Hoffman, el conseller delegat de l'entitat organitzadora, la GSMA, va confirmar en una carta que l'esdeveniment només mourà les dates si així ho decideixen les autoritats espanyoles. El directiu va insistir que esperen més de 1.500 expositors durant els quatre dies de congrés i va refermar que les mesures sanitàries garantiran la seguretat dels assistents. En canvi, la fira del sector audiovisual ISE ha anunciat aquesta setmana que ajorna la seva celebració fins al maig per la pandèmia, ja que les traves en els viatges internacionals compliquen l'arribada de molts dels congressistes.

stats