Economia 08/01/2015

La cadena britànica de supermercats Tesco tanca 43 establiments al Regne Unit

El gegant de la distribució anglès desplega un pla de contenció de la despesa i reduirà la inversió en 1.000 milions fins al 2016

Europa Press
1 min
Un supermercat Tesco al Regne Unit. ARA

LondresLa cadena britànica de supermercats Tesco ha anunciat el tancament de 43 establiments no rendibles en el marc d'un programa de reestructuració de la companyia, que inclou una reducció de la despesa de fins a 300 milions de lliures (384 milions d'euros) i una retallada d'inversions de fins a 1.000 milions de lliures (1.280 milions d'euros) fins al 2016.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tesco, que és el tercer grup mundial més gran de distribució minorista, ha anunciat els 43 tancaments al Regne Unit al mateix temps que frenarà les noves obertures previstes. L'empresa encara la reestructuració de la xarxa de botigues amb l'objectiu d'estalviar entre 250 i 300 milions de lliures.

Per la banda de les inversions, a més d'una retallada de 1.000 milions de lliures entre aquest any i el que ve, també es desprendrà de les filials Tesco Broadband i Blinkbox.

La companyia britànica suprimirà el pagament del dividend final en aquest exercici i ha designat assessors encarregats d'examinar les alternatives estratègiques per al seu negoci d'investigacions de mercat.

"Hem de fer alguns canvis molt difícils", ha reconegut el conseller delegat de Tesco, Dave Lewis. Ha destacat que en el tercer trimestre fiscal la companyia ha aconseguit una gradual millora que li ha permès desenvolupar una "forta campanya nadalenca".

La companyia britànica ha travessat un 2014 difícil després d'admetre fa un any un desfasament en els seus comptes de 263 milions de lliures (336 milions d'euros), la qual cosa va provocar la suspensió de diversos directius de la companyia. Això va comportar una rebaixa de previsions per a l'exercici en curs, que conclou el febrer del 2015.

stats