Tecnologia

La matriu de Snapchat retallarà un 10% la seva plantilla

La companyia se suma a l'onada d'acomiadaments en les tecnològiques

ARA
1 min
Snapchat, l'aplicació que permet enviar autodestruir els missatges enviats

BarcelonaSnap, l'empresa matriu de l'aplicació de missatgeria Snapchat, va comunicar dilluns que acomiadarà més de 500 empleats, unint-se així a altres empreses tecnològiques en una onada de noves mesures de reducció de costos, segons informa The New York Times. Aquests acomiadaments, la major part dels quals seran efectius durant el primer trimestre, representen el 10% de la força laboral de tota l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem pres la difícil decisió de reestructurar el nostre equip", va anunciar la companyia en una presentació davant del regulador, i va afegir que assumiria càrrecs abans d'impostos entre 55 i 75 milions de dòlars, principalment per indemnitzacions i costos relacionats.

Així, Snap se suma a altres empreses tecnològiques, com Amazon, Google i Microsoft, que han anunciat nous acomiadaments aquest any, després de retallades de milers de llocs de treball a tot el sector l'any passat.

Com altres empreses de xarxes socials que depenen de la publicitat, Snap ha tingut un parell d'anys difícils. Els canvis fets per Apple en la seva política de privadesa el 2021 van provocar que fos més difícil per als anunciants rastrejar els usuaris, cosa que va perjudicar Snap i va tenir un gran efecte en Meta, propietària de Facebook i Instagram, recorda The New York Times.

Snapchat, que té més de 400 milions d'usuaris actius diaris, va experimentar una disminució d'ingressos els dos primers trimestres de l'any passat i només un creixement del 5% el trimestre més recent, que va finalitzar el 30 de setembre. El 2022, Snap ja va retallar el 20% de la seva força laboral, 1.300 llocs de treball. Al novembre va acomiadar gairebé 20 gerents de producte i al setembre va tancar una divisió que ven productes de realitat augmentada a empreses, acomiadant 170 persones, indica el diari novaiorquès.

stats