Economia Tecnologia 04/11/2022

Els treballadors de Twitter rebran avui un correu en què se'ls dirà si estan acomiadats: "És necessari per garantir l'èxit"

L'empresa tanca temporalment les oficines per "seguretat" el dia que inicia la retallada massiva de la plantilla

ARA
3 min
Elon Musk, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl terratrèmol que va suposar la compra de Twitter per part d'Elon Musk comptarà amb noves rèpliques. El magnat, que fa una setmana va tancar l'operació per valor de 44.000 milions, va estrenar-se acomiadant els principals directius de la xarxa social, i es preveu que avui vagi més enllà amb una retallada massiva de la plantilla que podria afectar fins a 3.700 treballadors, gairebé la meitat dels 7.500 que té l'empresa. La informació l'ha avançat aquest dijous Bloomberg, i poc després el mitjà digital nord-americà de notícies financeres Insider ha publicat el missatge que la companyia ha fet arribar a la plantilla. Es tracta d'un correu en què se'ls comunica que aquest divendres arrenca el procés per "reduir la força de treball global". El text, que no confirma el nombre exacte d'acomiadaments, assegura que és una decisió "difícil", però la defineix com a "necessària" per situar Twitter en un "camí saludable" i garantir "l'èxit de l'empresa en el futur".

"En un esforç per situar Twitter en un camí saludable, divendres passarem pel difícil procés de reduir la nostra força de treball global. Reconeixem que això afectarà diverses persones que han fet contribucions valuoses a Twitter, però malauradament aquesta acció és necessària per garantir l'èxit de l'empresa en el futur"

Tots els treballadors rebran a les 9 h (a les 17 h, hora catalana) un correu electrònic en què se'ls informarà si s'han quedat o no sense feina. "Si el teu lloc de treball no es veu afectat, rebràs una notificació a través del teu correu electrònic de Twitter. Si el teu lloc de treball es veu afectat, rebràs una notificació amb els següents passos al teu correu electrònic personal", explica el missatge intern als treballadors. També s'hi anuncia que, "per ajudar a garantir la seguretat de cada empleat, així com els sistemes de Twitter i les dades dels clients", les oficines de Twitter estaran tancades "temporalment": "Si sou a una oficina o hi esteu anant, torneu cap a casa". A l'espera de saber la proporció exacta de la plantilla que queda fora, la retallada de fins al 49% publicada les últimes hores és, tot i la magnitud, inferior a la del 75% que el fundador de Tesla havia arribat a plantejar abans de la compra.

Reconeixem que aquesta és una experiència increïblement difícil de passar, tant si us afecta com si no. Gràcies per seguir complint les polítiques de Twitter que us prohibeixen parlar d'informació confidencial de l'empresa a les xarxes socials, amb la premsa o en altres llocs.

La decisió de Musk entronca amb una voluntat de disminuir les despeses a Twitter, que des de la seva creació (2006) només ha tancat dos exercicis amb benefici net positiu i que en els dos últims anys ha registrat pèrdues de 1.140 i 220 milions de dòlars. Tot i la condició d'home més ric del món després d’haver fundat PayPal i Tesla, a més, el magnat s'ha hagut d'endeutar per completar la desena compra més cara en la història del sector tecnològic. Dels 44.000 milions de dòlars que ha costat l'operació, prop de 13.000 són prestats per bancs i 7.100 milions són provinents d'inversors en renda variable.

En la línia d'augmentar els ingressos, una de les polèmiques idees que Musk ha posat sobre la taula és el foment de les subscripcions premium a la xarxa social a través de la coneguda com a modalitat Blue, que millora algunes de les prestacions de la xarxa social. Segons va informar ell mateix en un tuit, el cost per als usuaris d'aquest sistema –de moment, només està disponible als Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda– seria de 8 euros mensuals. Aquest pagament seria també necessari per obtenir la validació que fa Twitter dels perfils corresponents a figures públiques i celebritats per certificar que són efectivament ells.

stats