Tecnologia
Economia Tecnologia 12/11/2022

"La situació econòmica és nefasta": Musk ja flirteja amb la fallida de Twitter

El magnat pinta un futur negre per a l'empresa que acaba de comprar en la seva primera reunió amb la plantilla

Kate Conger, Ryan Mac i Mike Isaac (The New York Times)
2 min
El fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk.

Nova YorkDues setmanes després de comprar Twitter, Elon Musk ja pinta un panorama financer cada cop més desolador per a l'empresa. El fundador de Tesla va explicar tots els canvis en una reunió amb la plantilla dijous passat i en els seus primers correus electrònics a tots els treballadors, enmig d'un èxode de directius, inclosos els executius que supervisaven la moderació i la seguretat dels continguts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquesta trobada, Musk va advertir als empleats que Twitter no compta amb els diners necessaris per sobreviure, segons van assegurar set persones coneixedores de la reunió que van parlar sota condició d'anonimat. La xarxa social té un flux de caixa negatiu de diversos milers de milions de dòlars, va afegir Musk, sense especificar si es tracta d'una xifra anual. L'empresari sí que va esmentar la fallida.

Musk va afegir que recentment havia venut accions de Tesla per "salvar" Twitter. El sud-africà s'ha desprès recentment de prop de 4.000 milions de dòlars en accions del fabricant de cotxes elèctrics, segons els documents reguladors d'aquesta setmana. Tot i així, Musk va assegurar que Twitter continua amb un excés de personal després dels acomiadaments massius de la meitat dels 7.500 empleats de l'empresa la setmana passada. Els treballadors que es quedessin a l'empresa havien de ser més "nucli dur", va insistir.

Aquest missatge es va repetir en els dos correus electrònics que va enviar als treballadors de Twitter dimecres a la tarda. En aquestes notes, Musk va dir: "El panorama econòmic que tenim al davant és nefast". El multimilionari va afegir que tenia previst acabar amb la política de treball remot de Twitter i vol que els empleats renovin el seu compromís amb l'objectiu de generar ingressos i lluitar contra l'spam.

Caiguda de la publicitat

Twitter depenia massa de la publicitat i era vulnerable a les reduccions de despesa de les marques, va afegir Musk, i haurà de reforçar els ingressos que obté de les subscripcions. En un altre comunicat als empleats, l'home més ric del món va recordar que "la prioritat absoluta és trobar i suspendre qualsevol bot/trol/spam verificat". Musk ha sacsejat la xarxa social des que se'n va fer càrrec el mes passat en l'adquisició palanquejada més important de la indústria tecnològica. El multimilionari està sota pressió perquè l'acord funcioni, després d'haver pagat 44.000 milions de dòlars per Twitter.

Així i tot, la xarxa social ha perdut diners durant vuit dels últims deu anys i el creixement dels seus ingressos no ha sigut tan sòlid com el dels seus competidors. Musk també va carregar l'empresa amb 13.000 milions de dòlars en deute per tirar endavant la compra, i ara està pendent d'abonar 1.000 milions de dòlars anuals en pagaments d'interessos. El magnat havia dit anteriorment que la companyia perd 4 milions de dòlars al dia.

Twitter, el departament de comunicació del qual ha estat acomiadat, ha contestat a les preguntes per a aquest article.

Copyright by The New York Times

stats