Economia 14/05/2018

Torra confirma que ATLL tornarà a ser una empresa pública

La mesura forma part de l'acord de govern entre JxCat i ERC després de l'anul·lació de la concessió

Ara
1 min
Què hi ha darrere d’una aixeta?

BarcelonaEl candidat a la investidura, Quim Torra (JxCat), ha anunciat aquest dilluns que Aigües Ter Llobregat (ATLL) tornarà a ser una empresa pública després de la polèmica arran de la seva adjudicació. En la segona sessió del debat d'investidura al Parlament, ha avançat així un dels seus eixos del pla de govern per a la legislatura: "Crearem la nova empresa Aigües Ter Llobregat pública".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des que el 2012 es va vendre per 1.000 milions la concessionària que gestiona el servei d'abastiment d'aigua a un consorci liderat per Acciona, aquesta és la privatització més important de la història a Catalunya. D'aquests diners, el Govern ja n'havia ingressat més de 300 milions.

Que ATLL torni a tenir una gestió pública és una de les principals exigències de la CUP per donar suport al pla de govern de JxCat i ERC, especialment després que els tribunals anul·lessin l'adjudicació de l'empresa d'aigües a Acciona.

De fet, aquest punt ja formava part de l'acord de govern entre JxCat i ERC i es va votar al Parlament de Catalunya fins a dues vegades. La decisió també es basa en la sentència que va emetre el febrer passat el Tribunal Suprem, que va anul·lar de manera definitiva el concurs d'adjudicació d'ATLL.

Salari mínim de 1.100 euros bruts mensuals

Durant el seu discurs d'investidura, Torra també ha promès que el seu govern impulsarà mesures en política fiscal com ara "recuperar el ple funcionament" de la Hisenda catalana i completar el desplegament de l'Agència Tributària Catalana. D'altra banda, ha avançat que s'ha fixat l'objectiu d'implementar un salari mínim de 1.100 euros bruts mensuals.

stats