Economia 13/01/2011

Toxo i Méndez planten la comissió per a la crisi financera del Parlament europeu

A última hora descarten assistir a la reunió per problemes d'agenda i hi envien altres sindicalistes

Miquel Codolar
1 min

MadridLa delegació de la comissió especial per a la crisi financera, econòmica i social del Parlament europeu tenia previst reunir-se a les dues amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, però aquests han rebutjat assistir a la trobada assegurant que tenien problemes d'agenda i hi han enviat altres persones del sindicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els nou europarlamentars ja s'han reunit amb les comissions econòmiques del Congrés dels Diputats, el director general de política econòmica del ministeri d'Economia i diversos membres del Banc d'Espanya. Aquest migdia ofereixen una roda de premsa i després es reuniran amb els sindicats i diversos membres de Cepyme i la CEOE. Tampoc veuran el president de la patronal espanyola, Joan Rosell, però en aquest cas ja estava previst que fos així.

Aquesta comissió és l'encarregada d'avaluar els mercats financers dels estats, detectar les seves carències i proposar mesures per consolidar-los i ajudar-los a afrontar la crisi econòmica. Els nou membres que són a Madrid ahir van ser a Portugal i a partir d'ara ha d'anar a Irlanda i Grècia. Amb les dades que obtinguin de les seves visites han d'elaborar un informe que es votarà el 30 de maig del 2011 i es debatrà del 4 al 7 de juliol d'aquest any.

stats