Economia 27/04/2015

CCOO i la UGT veuen el pacte salarial encara lluny

El dirigents sindicals defensen que l'acord seria "molt convenient" i que només tindria sentit si arriba fins al 2017

Europa Press
2 min
Toxo i Méndez

MadridEls secretaris generals de CC.OO. i la UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han reconegut aquest dilluns que el pacte salarial que negocien amb la CEOE i Cepyme per al període 2015-2017 encara està lluny d'assolir-se, però han defensat que l'acord seria "molt convenient" tant pels treballadors com per les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El pacte salarial té tot el sentit del món", ha afirmat Méndez, que ha destacat que el seu impacte seria "molt important" per a la negociació col·lectiva d'aquest any i que els sindicats estan "plenament compromesos" per tirar-lo endavant. Toxo ha deixat clar que aquest acord és "absolutament necessari" per als treballadors i "molt convenient" per als sectors i empreses que s'han quedat sense conveni com a resultat de l'aplicació de la reforma laboral.

El dirigent de CC.OO. ha avisat a la patronal que continuar amb aquesta negociació "no tindria sentit" si el que es pretén es tancar un acord només per al 2015, tenint en compte que gairebé som al mes de maig. Així doncs, ha recordat que la proposta sindical va més enllà i proposa que el pacte inclogui el 2017.

"Les coses tenen un límit. Entenc que la gent comenci a cansar-se i a avorrir-se, però els convenis han de tirar endavant. No posaré una data, però no queden gaires dies perquè s'hagi de materialitzar un acord, tot i que reconec que estem lluny", ha admès Toxo.

Preparant el terreny per l'1 de maig

Toxo i Méndez han presentat aquest dilluns els actes de la Festa de l'1 de Maig durant una roda de premsa, en què també han rebutjat el contracte únic proposat al programa electoral de Ciutadans. En aquest sentit, els dirigents sindicals han demanat als partits polítics que "afinin" les seves propostes perquè no xoquin després amb la realitat.

stats