Economia 19/02/2014

Els treballadors de Farggi fan vaga per la retallada de sou després de perdre el conveni

La plantilla també rebutja 13 acomiadaments que, segons diuen, s'han cobert en part amb contractacions temporals 'low cost'

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls 200 treballadors de la planta de gelats Farggi han començat aquest dimecres una vaga de 48 hores per denunciar la reducció de sou i condicions laborals que els ha anunciat l'empresa després que el conveni estatal del sector hagi caducat sense que se n'hagi pactat un de nou.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A partir d'aquest fet, i segons la reforma laboral en vigor, l'empresa ha dictat que passa a aplicar l'Estatut dels Treballadors, un text que suposa la supressió de plusos i de complements salarials, entre altres aspectes que "fan més precàries les condicions laborals de la plantilla", segons ha explicat a l'ARA el president del comitè d'empresa, Blas Gallego, de CCOO.

Els empleats protesten per la retallada que patiran previsiblement a partir de la nòmina del febrer. Els intents de negociar una sortida a la situació i treballar, per exemple, en un nou conveni per a l'empresa van veure's truncats per 13 acomiadaments que l'empresa va presentar fa unes setmanes, ha afegit Gallego.

Part d'aquests llocs de treball, ha explicat, s'han cobert amb treballadors temporals d'ETT, una mesura que la plantilla també rebutja perquè suposa "crear una doble escala salarial a la fàbrica amb treballadors cobrant el salari mínim per fer la mateixa feina que d'altres".

La plantilla recorda que el 2012 va signar-se amb l'empresa una modificació de les condicions de treball a la planta que va suposar retallada de sou i altres canvis i que té una vigència fins al 2015. "Ara l'empresa també s'està saltant aquest compromís", ha dit el president del comitè d'empresa.

stats