Economia 13/02/2014

Els treballadors de Panrico rebutgen la proposta de mediació del Govern

La plantilla demanarà a la Generalitat i a l'empresa, com a condició per continuar negociant, que es readmeti la trentena de treballadors que ja han estat acomiadats

Xavier Alegret
1 min

BarcelonaEls treballadors de Panrico de Santa Perpètua han decidit aquest dijous a la tarda, reunits en assemblea, no acceptar les propostes que els va fer dimecres el Govern per resoldre el conflicte de la fàbrica, que porta quatre mesos en vaga com a protesta per un pla que preveu més de 200 acomiadaments. La plantilla demanarà a la Generalitat i a l'empresa, com a condició per continuar negociant, que es readmeti la trentena de treballadors que ja han estat acomiadats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El departament d'Empresa i Ocupació, que fa de mediador en el conflicte entre l'empresa i els treballadors, va proposar dimecres que la direcció retirés la denúncia per danys i perjudicis contra deu membres del comitè d'empresa i, a canvi, que els treballadors de Santa Perpètua abandonin la vaga. Amb un ampli consens, segons van explicar fonts sindicals, els treballadors han decidit no desconvocar la vaga, com a mínim, fins que no es readmetin els acomiadats.

Els sindicats consideren, a més, que l'empresa ja ha rebutjat la proposta, ja que no ha retirat la denúncia. De fet, aquest mateix dijous s'ha celebrat el judici contra els deu sindicalistes, i l'empresa ha demanat una sentència estimatòria de la demanda de 5 milions d'euros per danys i pèrdues ocasionades. La jutge ha decidit esperar que acabi la mediació per dictar sentència. El Govern va donar fins dilluns a les parts perquè responguin si accepten l'acord.

stats