Economia 13/02/2017

Tres alts càrrecs del Banc d'Espanya dimiteixen després de ser imputats

L'organisme ha comunicat la renúncia dels supervisors que l'Audiència Nacional ha citat a declarar pel cas de la sortida a borsa de BFA-Bankia

Júlia Manresa
2 min
La seu del Banc d'Espanya a Madrid

MadridTres alts càrrecs del Banc d'Espanya dimiteixen després que aquest dilluns l'Audiència Nacional els hagi citat definitivament a declarar com a imputats per la sortida a borsa de BFA-Bankia. Són Mariano Herrera García-Canturri, director general de Supervisió; Pedro Comín Rodríguez, director general adjunt de supervisió; i Pedro González González, director del departament d'inspecció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat aquest dilluns el Banc d'Espanya a través d'un comunicat en què aclareix que en els seus escrits de renúncia dirigits directament al governador del Banc d'Espanya, expressen "el seu desig de no continuar als seus càrrecs" per tal que la seva citació per declarar com a investigats al procediment en relació amb la sortida a borsa de Bankia "no afecti el desenvolupament de les seves funcions de sueprvisió" a l'entitat.

El Banc d'Espanya aclareix que les seves renúncies es presentaran aquest dimarts, 14 de febrer, a la sessió de la Comissió Executiva.

Però a banda d'aquests tres responsables dels òrgans de supervisió de l'entitat durant la sortida a borsa del banc, també estan imputats l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordónez; l'expresident de la CNMV, Julio Segura; i Fernando Restoy, que havia estat subgoernador del Banc d'Espanya fins al mes passat, però que era el número dos de la CNMV quan Bankia va sortir a borsa.

La CNMV ha remès un comunicat en què manifesta "el seu respecte" en relació amb la decisió de l'Audiència Nacional de citar a declarar com a imputats Segura i Restoy, "en el seu moment" president i vicepresident de l'organisme. La CNMV es limita a afirmar que "vol expressar el seu desig que les actuacions judicials contribueixin al més complet coneixement públic dels fets".

La CNMV conclou afirmant que "en qualsevol cas, mostra el seu convenciment que l'actuació de la institució va ser correcta i es va dur a terme amb professionalitat i diligència".

stats