Economia 17/08/2016

Vueling i Qatar Airways volaran en codi compartit

L'aerolínia de Qatar, primera accionista del grup IAG al qual pertany Vueling, busca aprofitar la xarxa europea de la catalana

Elena Freixa
2 min
Qatar Airways, primer accionista del grup d’Iberia i Vueling

BarcelonaQatar Airways estreny llaços amb Vueling per aprofitar la seva xarxa de vols europea. Les dues companyies han arribat a un pacte per volar en codi compartit, la qual cosa permetrà als passatgers de l'aerolínia qatariana connectar amb les 67 rutes que opera Vueling.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia de Qatar ja és avui la primera accionista del hòlding aeri IAG, el grup al qual pertanyen British Airways, Iberia i la mateixa Vueling. Els qatarians controlen des d'aquest estiu un 20% del grup IAG propietari de l'aerolínia catalana, que té la seva base principal a l'aeroport del Prat.

Les dues companyies aèries tenen una base al Prat que serà clau per bastir els enllaços de passatgers, juntament amb la de l'aeroport de Roma-Fiumicino. De fet, ja operen dos vols diaris entre Doha i aquests dos aeroports europeus. El conseller delegat de Qatar Airways, Akbar Al Baker, ha subratllat que per als passatgers europeus de Vueling això també serà una oportunitat d'aprofitar la xarxa internacional de l'aerolínia.

Segons ha confirmat Qatar Airways, el pacte amb Vueling obre la porta als seus clients a arribar més còmodament a les 24 destinacions espanyoles de Vueling, les 16 d'Itàlia, les quatre de Portugal i la resta de rutes a França, Croàcia, Alemanya, Malta, els Països Baixos i la República Txeca.

El president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, ha posat èmfasi en els beneficis bilaterals d'aquesta aliança: "Hi ha llaços cada vegada més forts entre Qatar Airways i Vueling, i aquest acord farà possible que els passatgers de tots dos es beneficiïn de la comoditat de volar en codi compartit en les rutes europees i de l'Orient Mitjà".

El pacte d'aquest dimecres és un pas més en l'acord de col·laboració que les dues companyies van signar l'octubre del 2014. Qatar Airways ha subratllat que l'entrada en funcionament dels vols en codi compartit és immediata.

stats