Economia 19/02/2014

Facebook compra WhatsApp per 19.000 milions de dòlars

La xarxa social adquireix el popular servei de missatgeria, on només treballen 32 enginyers

Ara
2 min

Barcelona16.000 milions de dòlars, quatre dels quals en metàl·lic i 12 més en accions. És el que pagarà Facebook per adquirir WhatsApp, en una operació de gran importància, ja que les dues companyies són líders indiscutibles en els àmbits de les xarxes socials i la missatgeria. La quantia s'ampliarà posteriorment en 3.000 milions d'euros més que Facebook reserva com a esquer perquè els fundadors i els treballadors de WhatsApp es quedin a la companyia durant els propers quatre anys. És una oferta atractiva per a ells, tenint en compte que al servei de missatgeria només hi treballen 32 enginyers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En total, l'operació s'eleva a un màxim de 19.000 milions de dòlars (13.800 milions d'euros).

Facebook ha sorprès amb un comunicat al tancament de la borsa de Nova York en el qual ha anunciat l'adquisició, que també implicarà que Jan Koum, fundador de WhatsApp, s'incorpori al consell de Facebook.

"Whatsapp va camí de connectar 1.000 milions de persones. Els serveis que arriben a aquest nivell són increïblement valuosos", ha afirmat Mark Zuckerberg en el comunicat. Dóna la casualitat que dilluns vinent, 24 de febrer, Zuckerberg serà a Barcelona per fer una conferència al Mobile World Congress.

Per la seva banda, WhatsApp també ha publicat un comunicat: "Això és el que canviarà per a vosaltres, els nostres usuaris: res", afirma. D'aquesta manera, la companyia sembla descartar un dels rumors que l'acompanyen des de fa temps, que és que estudiava posar publicitat al seu servei.

La possible compra de WhatsApp per part de Facebook havia generat especulacions des de fa molt temps i, finalment, l'operació s'ha acabat materialitzant, tot i que segurament a un preu superior del que s'haurien imaginat els analistes.

Si, per algun motiu, Facebook es fes enrere i no refrendés aquest acord, la companyia estaria obligada a pagar 2.000 milions de dòlars, 1.000 en metàl·lic i 1.000 més en accions. Fa un any i mig, Facebook es va gastar 1.000 milions a comprar Instagram.

stats