Economia 24/02/2014

"Algú ha de poder connectar tot el món": Mark Zuckerberg en 10 frases

Les idees clau de la conferència que el creador de Facebook ha pronunciat aquest dilluns al Mobile World Congress

àlex Font Manté
1 min
Mark Zuckerberg, durant la conferència que ha pronunciat aquest dilluns al Mobile World Congress / MANOLO GARCIA
  1. Quan tens accés a internet tens accés a informació de salut, finances... això crearia més de 100 milions de llocs de treball i la mortalitat cauria un 7%.
  2. Només 2.700 milions de persones [dels més de 7.000 milions que viuen al món] tenen accés a internet, i la xifra creix més lentament del que et podries pensar.
  3. Necessitem acords amb les operadores, una sola companyia no pot canviar aquesta situació.
  4. L'objectiu és fer que internet sigui més eficient i que tothom tingui accés a uns serveis bàsics per un preu molt barat, o gratis.
  5. La majoria de la població mundial ja té cobertura de 2G o 3G, però ells no saben que volen pagar per tenir internet perquè mai n'han tingut. No saben per què volen Facebook o Whatsapp, però quan hi accedeixin de forma molt barata o gratis voldran tenir això i més. I això també és una gran oportunitat per les operadores de telefonia.
  6. No tinc cap model que pugui fer-nos guanyar molts diners [a les operadores i a Facebook], però hi crec. Això és una visió a llarg termini. La visió és que algú ha de poder connectar tot el món.
  7. WhatsApp seguirà funcionant autònomament, desenvolupant les seves pròpies funcions. Seria de tontos interposar-s'hi.
  8. WhatsApp, sent part de Facebook, es pot concentrar en ampliar el seu nombre de usuaris en 1.000 o 2.000 o 3.000 milions de persones més.
  9. Em puc haver equivocat [amb la compra de WhatsApp], però no ho crec.
  10. [Preguntat per si comprarà l'aplicació Snapchat]: "Després de comprar una companyia de 16.000 milions, probablement ja n'has tingut prou per una temporada".
stats