Aznar qüestiona l'estratègia de Rajoy de polaritzar la campanya electoral

Alerta de la "temptació" de "radicalitzar" els espanyols, perquè acaben guanyant sempre "els pitjors"

Ara
2 min
L'expresident espanyol José María Aznar ha clausurat aquest dijous un curs de l'Institut Atlàntic de Govern, una institució que presideix. EFE

MadridExpliquen membres de l'equip d'Ada Colau que no van creure la possibilitat de guanyar l'alcaldia de Barcelona fins que el líder de CDC i fins llavors alcalde, Xavier Trias, els va posar com a principal rival a batre. El mateix va passar a l'equip de Manuela Carmena, quan Esperanza Aguirre, la candidata del PP, va situar-los en el cos a cos i va obviar el PSOE. La campanya de la polarització pot donar la victòria a l'últim a apuntar-se a la partida. És la idea que ha volgut transmetre aquest dijous l'expresident espanyol José María Aznar.

Durant la clausura del primer curs organitzat per l'Institut Atlàntic de Govern, una institució que presideix, Aznar ha qüestionat l'estratègia de l'actual president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, de polaritzar la campanya electoral entre ells i Podem. Ha alertat de la "temptació de "radicalitzar" els espanyols, perquè d'aquesta manera acaben guanyat sempre els "pitjors".

L'estratègia, fins ara, de Rajoy ha estat minimitzar el PSOE i centrar la batalla en el partit morat. A agitar el fantasma del "populisme", recórrer a la campanya de la por i demanar el vot útil per al PP. "Pedro Sánchez i Albert Rivera es van asseure a negociar amb Pablo Iglesias, el PP, no": és el mantra que repeteix Rajoy i el seu equip. Que votar el PSOE és "jugar a la ruleta russa".

Per a Aznar, ara mateix el PP no es pot dedicar a cap altra cosa que no sigui treballar a favor d'Espanya per recuperar la voluntat de concòrdia i "evitar un descarrilament històric que a dia d'avui no és en absolut impossible". Això significa, al seu parer, "abandonar immediatament qualsevol temptació de polaritzar, alliçonar, extremar, excloure, radicalitzar, dividir o enfrontar uns espanyols amb altres". "En aquesta competició sempre guanyen els mateixos, que són sempre els pitjors, i sempre perden els partidaris de la convivència", ha conclòs.

stats