Barcelona es manté fidel al colauisme

La formació de Xavier Domènech repeteix resultats a la capital i ERC escurça distàncies com a segona força

Ara
2 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, votant / EFE

BarcelonaEn Comú Podem torna a guanyar les eleccions generals del 26-J a la ciutat de Barcelona i CDC cau fins a la cinquena posició. La formació que capitaneja Xavier Domènech viu un descens de percentatge de vot en relació al 20-D i passa del 26,5% al 25,7%. ERC, al seu torn, guanya força -passa del 15,18%al 17,4%- i es reforça en el segon lloc. Qui més puja és el PP, que guanya dos punts i mig de percentatge de vot, i passa dels sisè lloc al tercer i, fins i tot, s'imposa en un dels feus de CDC, el districte de les Corts. El PSC, al seu torn, es manté com a quarta força i Ciutadans cau fins al sisè lloc.

Mira aquí el detall dels resultats a la ciutat de Barcelona El suport al colauisme a Barcelona ja va quedar clar en la darrera elecció del baròmetre municipal on -òbviament, en clau de ciutat- la formació de l'alcaldessa Ada Colau guanyava força en relació a les eleccions que la van catapultar a l'alcaldia i es distanciava més de la resta de grups.

Per districtes, es manté també el domini dels 'comuns' a Ciutat Vella, el territori on la formació de Domènench aglutina més suports. I, també, a Nou Barris, que en les eleccions catalanes del 27-S -marcades pel caràcter plebiscitari- havia alçat Ciutadans com a primera força. Si el 20-D els 'comuns' van aconseguir imposar-se a vuit dels deu districtes de la ciutat, aquest 26-J han repartit resultat i CDC s'ha mantingut com a primera força a Sarrià-Sant Gervasi, però cedeix la primera plaça al PP a les Corts.

Al conjunt de la demarcació de Barcelona guanya En Comú Podem, seguit de PSC, ERC, PP, CDC i C's.

stats