SÍRIA
Especials 31/05/2011

Al-Assad decreta una amnistia general a Síria

El president sirià aprova alliberar tots els presos polítics, així com també membres dels Germans Musulmans

Agències
1 min

DamascEl president sirià, Baixar al-Assad, ha emès avui un decret que garantitza una amnistia general, segons la televisió estatal. "El president al-Assad ha aprovat un decret acordant una amnistia general de tots els crims comesos abans del 31 de maig de 2011", ha anunciat l'agència oficial de notícies Sana. "L'amnistia engloba a tots els detinguts polítics, així com tots els membres dels Germans Musulmans", afegeix.

Poc abans de la proposta, un alt responsable del partit Baas, el que governa des de fa més de 40 anys el país, ha anunciat la formació d'una comissió pel diàleg nacional en 48 hores, segons el diari al-Watan, pròxim a les autoritats.

Aquesta comissió estarà formada per tots els corrents polítics i personalitats referents tant a nivell polític, com econòmic i social.

Al març, poc abans que les protestes anessin a més, al-Assad ja va llençar una amnistia per a tots els acusats de crims menors i els presoners de més de 70 anys.

Des del 15 de març, els sirians han sortit al carrer contra l'estructura del règim d'al-Assad. Unes protestes que el govern ha pres com un greu desafiament i ha intentat tallar de soca-rel amb la dura repressió de les forces de seguretat.

Segons les organitzacions de defensa dels Drets Humans, més de 1.100 civils han mort des de llavors i s'ha detingut a més de 10.000 persones.

stats