Contingut patrocinat

La passarel·la Barcelona Bridal Fashion Week marca el pas de la moda nupcial mundial

La presència de 37 marques líders del sector revelarà en 900 dissenys les creacions de la temporada que ve

Redacció
4 min
La Barcelona Bridal Fashion Week del 2023 va ser tot un èxit

BarcelonaAmb la presència de 37 dissenyadors, la passarel·la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) es ratifica un any més com el principal escenari mundial per a la presentació de les últimes creacions en moda nupcial de la temporada que ve. Els 37 dissenyadors mostraran com la creativitat i el disseny evolucionen constantment per continuar captivant núvies, nuvis i convidats de tot el món.

Les creacions dels dissenyadors més reconeguts confirmen la BBFW com la gran referència del sector.

Organitzada per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, la passarel·la BBFW acollirà entre el 17 i el 20 d'abril la presentació de les col·leccions de la temporada 2025, que exhibiran uns 900 dissenys de les línies de moda nupcial femenina i masculina, vestits de cerimònia, còctel i evening wear.

Hi participaran al llarg dels quatre dies dedicats a les desfilades les firmes Jesus Peiro; Atelier Pronovias; Isabel Sanchis; Sophie et Voilà; Yolancris; Marco & Maria; Ogadenia Couture; Lucas Balboa, Lorena Formoso i Pedro Palmas, així com les internacionals Agnieszka Swiatly (Polònia); Marylise & Rembo Styling i Carta Branca (Bèlgica); The Atelier Couture by Prof. Jimmy Choo (Malàisia); Joli Poli (Vietnam); Madame Burcu (Turquia); Wona Concept & Eva Lendel (Ucraïna); Katy Corso (Ucraïna); Demetrios (Itàlia); Julia Kontogruni/Corona Borealis (Bulgària), i Madeline by Morilee (EUA). Per la seva banda, Global Bridal House desfilarà amb les seves firmes Modeca, GBS Herve Paris i Libelle Bridal, dels Països Baixos, i la nord-americana Randy Fenoli Bridal.

Entre les novetats, per primera vegada pujaran a la passarel·la de BBFW marques com Allure Bridal i Caroline Castigliano; l'alemanya Sima Couture, la japonesa Serina, i l’espanyola Alicia Rueda. A més, la desfilada The Edit estarà formada per firmes com Olga Macià, Camila Elena, Andrea Lalanza i Serravalle, a les quals se sumen els dissenyadors italians Claudio di Mare i Donatella Gallo, entre d'altres, per a qui la desfilada suposarà el seu debut a la cita barcelonina.

“En aquesta edició creixem en nombre de marques i en internacionalitat reunint els dissenyadors més prestigiosos de la indústria. Per això, Barcelona serà més que mai l'epicentre mundial del negoci i les tendències del sector i volem que la ciutat visqui aquesta gran celebració de la moda, la creativitat i l'excel·lència”, assegura Albasarí Caro, directora de BBFW. La passarel·la d'aquest any creix un 14% en nombre de marques i supera el seu rècord d'internacionalitat, amb el 80% de les 400 signatures a la seva trade show procedents de més de 35 països. D'aquesta manera, l'esdeveniment líder del sector tornarà a reunir tot l'ecosistema de la moda bridal a Barcelona i generarà un impacte econòmic per al territori de més de 61,5 milions d'euros, segons un estudi de l'Institut d'Economia de la Universitat de Barcelona.

Giambattista Valli avançarà les seves últimes creacions.

Giambattista Valli, estrella de la Bridal Night

D'altra banda, el dissenyador d'alta costura i ready-to-wear de fama mundial Giambattista Valli avançarà les creacions de la tercera “Love Collection” 2025 en el marc de Barcelona Bridal Night, la nit de gala del saló que tindrà lloc el 18 d'abril a la Llotja de Mar de Barcelona, un edifici emblemàtic que compta amb més de cinc segles d'història, art, arquitectura i cultura de la capital catalana.

En les dues últimes edicions, aquesta vetllada especial ha acollit les desfilades d'altres marques de prestigi internacional, com Elie Saab o Viktor&Rolf, que van mostrar les seves col·leccions als compradors, professionals de la indústria de la moda, influencers, celebritats i mitjans de comunicació, reunits a Barcelona en ocasió de l'esdeveniment.

Albasarí Caro, directora del Barcelona Bridal Fashion Week.

“Barcelona és la capital mundial de la moda nupcial i celebrar una desfilada aquí és l'evolució natural de la meva Love Collection, i em donarà l'oportunitat de narrar millor la meva visió en el millor escenari possible", assegura Valli. “És un gran privilegi comptar amb una de les signatures més estimades de l'alta costura i de la moda internacional. La seva participació posiciona Barcelona estratègicament com un destí per a marques d'alta costura més enllà de París”, assegura Caro.

Barcelona Goes Bridal!

En aquesta edició, a més, l’esdeveniment aposta per obrir-se a la ciutat, sortir de la passarel·la i portar la moda als carrers de Barcelona. Per això, llança, en col·laboració amb la companyia La Fura dels Baus, la creació Barcelona Goes Bridal! una instal·lació artística que durant tot l'esdeveniment estarà exposada a l’avinguda Maria Cristina del recinte firal de Montjuïc, amb l'objectiu d'interactuar i ser un atractiu per als ciutadans.

Es tracta d'una reproducció a gran escala que representarà el cicle de la indústria de moda bridal. En un gran penjador rotatiu de 100 metres de longitud i de 2,5 d'alçada des del terra es podran veure uns 40 vestits de marques catalanes com Pronovias, Jesús Peiró, YolanCris, Novia d'Art, Mariano Moreno o Olga Macià, entre d'altres. Amb aquesta instal·lació es donarà suport a la difusió de les firmes locals.

stats