Especials 25/06/2012

Ciència i talons? La Comissió Europea retira l'anunci de la seva campanya 'La ciència és cosa de dones' per masclista

Les crítiques de la xarxa han aconseguit que Brussel·les acabés amb una campanya a favor de la integració de les dones en el món de la ciència fent ús de tot tipus d'estereotips femenins

Ara
1 min

BarcelonaLa paraula "ciència" escrita amb un pintallavis. Amb aquest gest i l'eslògan "La ciència és cosa de dones', la Comissió Europea havia llançat un anunci i una campanya publicitària a favor de la inclusió de les dones en aquest món. Però el tret els ha sortit per la culata després que l'espot hagi estat objecte de tot tipus de crítiques per haver utilitzat l'estereotip de dones amb talons, pinta-ungles, ulleres de sol de moda, i pintallavis per explicar què són les dones. El 'hashtag' #cienciacontacones ha acumulat tot de denúncies d'internautes que qualifiquen l'espot de masclista.

Com a resposta, la Comissió Europea ha retirat l'anunci de la campanya del web, però segueix corrent per YouTube. Però abans, en el comunicat de presentació de la campanya, la Comissió assegurava que l'objectiu era combatre "les idees antiquades sobre les carreres de ciències, mostrant la relació entre les pràctiques d'investigació contemporànies i les necessitats de la societat".

stats